XIV. évfolyam 4. szám - 2014. április

vorosvari-ujsag-2014-04-000

Az áprilisi  szám letöltése .pdf változatban

(36 oldal, 32 Mb.)

Az újság nyomtatott változatával teljesen megegyezik.

Országgyűlési képviselők választása 2014. április 6.

Hadházy Sándor lett a körzet országgyűlési képviselője

• A szennyvíztelep felújítása és bővítése múlt hónapban elkezdődött, a szennyvíz-projekt másik része – a csatornahálózat bővítése – viszont még nem. Mikorra várható a csatornázási munkák megkezdése?

A képviselőtestület március 13-án már eredményt hirdetett a kivitelező kiválasztására kiírt közbeszerzési eljárásban, de a nyertessel a szerződést még nem tudtuk aláírni, mert a második legkedvezőbb ajánlatot adó pályázó előzetes vitarendezési kérelmet nyújtott be, s a szerződéskötési moratórium még nem járt le. Bár időközben a második helyezett pályázó a kérelmét visszavonta, a feltett kérdésekben felvilágosítást, tájékoztatás kértünk a nyertestől, melyre a válasz április 1-jén érkezett meg. A Közbeszerzési Bíráló Bizottság április 2-án döntött a válaszok elfogadásáról, most a szerződéskötési moratórium lejártát várjuk, s azt követően tudunk szerződést kötni a kivitelezővel. A munka reményeim szerint legkésőbb májusban elkezdődik, és október hónapra be is fejeződik, így novemberben megkezdődhet szennyvíztelep próbaüzeme, s ezzel egyidőben az új rákötések is aktívvá válhatnak.

Önálló beavatkozói jogosultságot szerzett a Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az erről szóló igazolás ünnepélyes átadására március 29-én, szombaton került sor a tűzoltószertár előtt, a katasztrófavédelem magas rangú vezetőinek részvételével.

A Pilisvörösvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület több mint százéves múltra tekint vissza. Történelmében voltak nehezebb időszakok – háború, anyagi gondok, emberi veszteségek –, kisebb-nagyobb átalakulások és változások, de mindezeken túljutottak, és mindmáig az év 365 napján, napi 24 órában vannak készenlétben. Ellenszolgáltatás nélkül végzik önként vállalt feladatukat: Vörösvár védelmét. Akár tűzeset, akár baleset történik a város területén, rájuk számíthatunk. Rendszerint hamarabb a helyszínen vannak, mint a hivatásos tűzoltók, és oltanak, menekítenek, forgalmat irányítanak, fát metszenek, darázsfészket irtanak – mikor mire van szükség.

Az 1989-ben 18 taggal megalakult Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. E jeles ünnep alkalmából március 30-án örömkoncertet adtak a Cziffra György Zeneiskola koncerttermében, amelyen meghívott vendégelőadóként Peller Anna, Mirk Júlia, Mirk Szilvia, valamint Schuck Martin is fellépett.

Óriási sikert ért el Várkonyi Dea. A pilisvörösvári RG-s és táncos március elején megnyerte az IDF Magyar Kupát, így jogot szerzett a Modern Táncok Világbajnokságon való indulásra. Dea május 21-25. között képviseli a horvátországi Pulában Magyarországot és Pilisvörösvárt.

Ennek a nagyszerű teljesítménynek komoly előjelei voltak. Még tavaly októberben részt vett a ritmikus gimnasztika Luxemburg Kupán, ahol összetettben a hatodik lett, labdával pedig a negyedik helyen végzett.