XIV. évfolyam 4. szám - 2014. április

Óriási sikert ért el Várkonyi Dea. A pilisvörösvári RG-s és táncos március elején megnyerte az IDF Magyar Kupát, így jogot szerzett a Modern Táncok Világbajnokságon való indulásra. Dea május 21-25. között képviseli a horvátországi Pulában Magyarországot és Pilisvörösvárt.

Ennek a nagyszerű teljesítménynek komoly előjelei voltak. Még tavaly októberben részt vett a ritmikus gimnasztika Luxemburg Kupán, ahol összetettben a hatodik lett, labdával pedig a negyedik helyen végzett.

Köztudott, hogy 2016-ban Rio de Janeiróban rendezik meg a következő nyári olimpiai játékokat. A mountain bike-osoknál az idei esztendő már kvalifikációs év, így Benkó Barbara számára is nagyon fontos, hogy ő maga és a magyar csapat hogyan szerepel a pontgyűjtő versenyeken.

Mostani összefoglalónkban először visszaugrunk egy évet, hiszen Barbara nagyon sikeresen szerepelt az év végi versenyeken. November közepén megnyerte a veszprémi cyclocross versenyt, győzelmét a tragikusan fiatalon elhunyt Valcsó Anikónak és Peller Csabának, az Adlersteiner zenekar tagjának ajánlotta. A salgótarjáni versenyen már kevésbé mentek a lábai, de egyetemi vizsgahét után, fáradtan és kialvatlanul versenyzett.

Sokáig én is úgy voltam vele, mint a legtöbb sportrajongó. Az érdekelt elsősorban, hogy nyertünk-e, vagy sem a bajnoki meccsen, hogyan játszottunk, és hányadikak leszünk az év végén. A háttérrel nem foglalkoztam, csak magával a sporttevékenységgel. Aztán jött az edzői munka, majd az újságírás, később a sportmenedzsment, és ezek mindent megváltoztattak – de itt álljunk is meg, mert ezzel eljutottunk a mostani témánkhoz. Mit jelent a sportmenedzseri munka, mit tesznek az egyesületek – és akkor még csak róluk, és más szereplőkről nem is szóltam –, hogy működjön a sportélet? A választ nem lehet egy cikkben megfogalmazni.