XIV. évfolyam 8. szám - 2014. augusztus

A július 19-ét megelőző hetekben a PCCC egyesület tagjai, segítői a Kopár Csárdánál kezdték vagy fejezték be napjaikat. No, nem mulatni mentek oda, hanem a hegyikerékpáros évad legfontosabb versenyének, az országos bajnoki futamnak a helyszínét készítették elő, hogy méltó feltételekkel fogadhassák hazánk legjobbjait.

Az időjárásra ugyanúgy nem lehetett panasz, mint az elvégzett munkára. A verseny napján – ragyogó napsütésben – összesen több mint kettőszáz kerékpáros állt a rajtvonalhoz, a legkisebbektől a legidősebb korosztályig. Jó volt látni a sok mosolygós arcot, hallani a dicséreteket, hisz a pálya és a rendezés is igen jól sikerült. A jó dinamikájú vonalvezetés, a változatos talajviszonyok, a technikás szakaszok, az épített akadályok mind a nézőket, mind a versenyzőket lenyűgözték.

A jóga

Eljött az ideje, hogy a vörösvári emberek szélesebb körben is megismerkedjenek olyan mozgásformákkal, amelyek a sport általános jó hatásain túlmutatva, a konkrét egészségvédelmet is szolgálják. Cikksorozatunkban első alkalommal a klasszikus jógával foglalkozunk, de a későbbiekben szót ejtünk majd a hatha jógáról, a gerincjógáról és a csikung gyakorlatokról is. A kör a későbbiekben tovább bővülhet még.

A klasszikus jógáról Bars Mária Vörösvárott élő nemzetközi jógatanárt kérdeztük, aki négy  évtizede gyakorolja és 18 éve tanítja a klasszikus jógát:

Nemcsak a szentendrei körzeti bajnokságot, hanem a megyei bajnokságot is megnyerte a nagypályás vörösvári öregfiúk focicsapat. A két nagyszerű sikerről következzék egy személyes hangvételű beszámoló, az egyesület játékos-edzőjének és elnökének a tollából.

A PMLSZ szervezésében zajlott 2013/14-es öregfiúk nagypályás bajnoki évad már a szentendrei csoportban szép sikereket hozott a vörösvári öregfiúknak. Ha egy edző büszke lehet, akkor Lukács László büszke lehet a csapatára, amely nemcsak hogy megnyerte a bajnokságot az üldöző Pilisszentiván előtt, hanem rendkívül hatékony támadó focit is játszott. Ezt bizonyítja a rúgott gólok száma (130), illetve impozáns gólkülönbségük (95). A céltudatos támadó játék nem lett volna hatékony, ha a védekező és támadó szekciókat nem rutinos és csupa szív játékosok alkották volna.

Az idény során minden játékos a maximumot nyújtotta, de ha valakit sértődés nélkül külön ki lehet emelni, akkor Fazekas Csabát kell megnevezni. Fazekas odaadó játékával és a rengeteg, több mint 40 rúgott góllal járult hozzá a csapat remek teljesítményéhez.

Az együttes egyébként már a téli szünetben sem tétlenkedett, indult a Csömörön megrendezett öregfiúk futsal bajnokságon, és ha már elindult, meg is nyerte a tornát. Tápiószecső, Kisnémedi, Kistarcsa és Pilisvörösvár jutott a hét induló csapat közül a négyes döntőbe. Az elődöntők után a Kisnémedi és a Pilisvörösvár játszhatott a vándorserlegért, amit az utóbbi csapat vihetett haza egy szoros, a végletekig kiélezett 4-3-as győzelemnek köszönhetően. A torna legjobb játékosa és gólkirálya is vörösvári: Kiss János lett.

A csapat számára jól kezdődött a nagypályás bajnokság tavaszi szezonja is, lassan, de biztosan haladtak a kitűzött céljuk elérése felé. A fegyelmezett és jó játéknak köszönhetően Szentendre körzet bajnoka lett Pilisvörösvár!

Várkonyi Dea fantasztikus sikert ért el a Székelyudvarhelyen megrendezett V. Látványtánc Eb-n. A tízéves pilisvörösvári versenyző első lett a művészi látványtánc – modern balett szóló kategóriájában, és győzött a gimnasztikus táncok versenyében is.

Ezen kívül a modern balett programjáért kapott egy különdíjat is, amelyet eredetileg nem is terveztek átadni, azonban Dea produkciója annyira lenyűgözte a zsűrit, hogy úgy döntöttek, jár a külön elismerés is.

Dea a két Eb-elsőségével együtt alig két hónap leforgása alatt nyolc „A”-kategóriás versenyen nyert aranyérmet, ezen kívül a horvátországi vb-n szerzett egy hatodik helyezést is. Mindezt nála általában három évvel idősebb versenyzők között, előtt.