XIV. évfolyam 12. szám - 2014. december

vorosvari-ujsag-2014-12-00000

Az decemberi szám letöltése .pdf változatban

(40 oldal, 14.5 Mb.)

Az újság nyomtatott változatával teljesen megegyezik.

• Készül a város gazdasági programja. Ez ugye egy önkormányzati ciklusra szól, vagyis a következő öt évre?

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény (Mötv.) előírja, hogy az önkormányzati képviselőtestületeknek a hosszú távú fejlesztési elképzeléseiket gazdasági programban, fejlesztési tervben kell rögzíteniük, mely a képviselőtestület megbízatásának időtartamára vagy azt meghaladó időszakra szól. Vörösváron – és a legtöbb önkormányzatnál – az a gyakorlat, hogy a gazdasági programot az adott választási ciklus idejére, jelen esetben a 2014-2019-es, ötéves időszakra készítjük.

Önkormányzati ülés 2014. november 27-én

Új jegyzőkönyvező és szavazatszámláló gép

A 15 éves, 1999-ben beszerzett jegyzőkönyvező és szavazatszámláló konferenciarendszerrel évek óta sok a probléma. Bíró Botond, a Polgármesteri Hivatal informatikusa elmondta, hogy minden ülés előtt alapos próbára és javítgatásra van szükség ahhoz, hogy egyáltalán működjön a rendszer. A képviselőtestület októberi, alakuló ülésén a gép a gondos előkészítés és előzetes próba ellenére felmondta a szolgálatot, és kézi szavazással kellett folytatni a tanácskozást. A rendszer hardver része 1997-es, és már nem javítható. Mindezek miatt a testület egy új konferenciarendszer beszerzése mellett döntött. A beérkezett árajánlatok közül a legolcsóbbat, a Globomax Zrt. MikroVoks rendszerét választották, amelynek eredeti, több mint 4 és fél millió forintos árát sikerült lealkudni, így bruttó 4 millió forintba kerül. (153/2014. határozat – 12 igen, egyhangú) A rendszer egyébként nemcsak a szavazatok számolását és összesítését végzi, hanem a hozzászólások időtartamát és számát is méri, összekapcsolható a teremhangosítással, hangfelvételt készít, a jegyzőkönyvezést segíti, és különféle kimutatások, statisztikák készítésére is alkalmas. Fentieken túl az új konferenciarendszer nagy előnye, hogy a digitális kijelzőnek köszönhetően nemcsak a képviselőtestületi üléseken, hanem a bizottsági üléseken és a nemzetiségi önkormányzatok ülésein is használható lesz, ami nagyban megkönnyíti majd a jegyzőkönyvvezetők dolgát.

Nationalitätennachmittag am 23. November 2014

Die Werischwarer deutsche Nationalitätenselbstverwaltung veranstaltete heuer zum elften Mal den Nationalitätennachmittag, der ein fester Bestandteil des kulturellen Lebens der Stadt geworden ist. Dementsprechend äußerte sich das rege Interesse der Werischwarer deutlich, indem der Theatersaal des Hauses der Künste bis auf den letzten Sitzplatz und auch noch darüber hinaus füllte, so dass manch einer der interessierten Besucher die Veranstaltung nur in der Tür bzw. in der Vorhalle stehend verfolgen konnte.

Jól hajrázott a Pilisvörösvári KSK NB II-es férfi kézilabdacsapata a 2014/15-ös bajnokság első félévében. A záró fordulóban játszották a szokásos „El Classico”-t, azaz a Solymár–Pilisvörösvár mérkőzést, amelyet a vörösvári csapat 30-21-re megnyert. Az elmúlt félév értékelésére Pándi Gábort, a csapat edzőjét kértük meg.

Tavaly kieső helyen végeztünk, mivel azonban mi voltunk a jobbik kieső, kérelmünk elfogadása után sikerült bent maradnunk az NB-II-ben. A mostani bajnokságot úgy kezdtük, hogy az egyébként sem túl erős csapatunkból távozott Fericsán Gábor, Manhercz János befejezte a játékot, Herédi Péter pedig Görögországban folytatta egyetemi tanulmányait. A helyüket fiatalokkal, 16-20 éves játékosokkal töltöttük fel. Ilyen előzmények után nem is lehetett más a célunk, minthogy újra megpróbáljunk bent maradó helyen végezni.