XIV. évfolyam 12. szám - 2014. december

Jól hajrázott a Pilisvörösvári KSK NB II-es férfi kézilabdacsapata a 2014/15-ös bajnokság első félévében. A záró fordulóban játszották a szokásos „El Classico”-t, azaz a Solymár–Pilisvörösvár mérkőzést, amelyet a vörösvári csapat 30-21-re megnyert. Az elmúlt félév értékelésére Pándi Gábort, a csapat edzőjét kértük meg.

Tavaly kieső helyen végeztünk, mivel azonban mi voltunk a jobbik kieső, kérelmünk elfogadása után sikerült bent maradnunk az NB-II-ben. A mostani bajnokságot úgy kezdtük, hogy az egyébként sem túl erős csapatunkból távozott Fericsán Gábor, Manhercz János befejezte a játékot, Herédi Péter pedig Görögországban folytatta egyetemi tanulmányait. A helyüket fiatalokkal, 16-20 éves játékosokkal töltöttük fel. Ilyen előzmények után nem is lehetett más a célunk, minthogy újra megpróbáljunk bent maradó helyen végezni.

Órai Balázs a harmadik helyen végzett a 2014-es Rali Országos Bajnokságban a kétkerék meghajtású autók mezőnyében, a saját kategóriájában, az úgynevezett 5-ös géposztályban pedig ezüstérmet szerzett.

Az első osztályú bajnokságban elsősorban egy Honda Civic Type R R 3-assal ment, de kipróbált egy gyári Citroën C2 R2 Max-ot is, a Murva Kupában pedig egy Suzuki Swift Super 1600-as kocsit is.

Wieszt Jamina sportos családba született. Édesapja Wieszt János magyar rali bajnok, bátyja, Janko kiváló rallycross versenyző, Jamina pedig a godzsu kaj (goju kai) karate ígéretes tehetsége.

Jamina 9 éves korára már többszörös utánpótlás bajnok és helyezett formagyakorlatban, azaz – harcművészeti körökben használt nevén – katában.

Ez a cím két dolog miatt jutott az eszembe. Az egyik, hogy az 1990-es években a Magyar Televízióban volt egy Sportvarázs című műsor, amely olyan dolgokat mutatott be a sport világából, amelyek látványosak, különlegesek és érdekesek voltak, de amelyek helyhiány miatt nem kerültek be a TeleSport adásaiba. Magam is dolgoztam ennek a műsornak, csináltam néhány szép dolgot, ilyen volt például a világ legjobb lovasíjászáról, Kassai Lajosról készített anyagom. De hagyjuk is a nosztalgiát, mert most nem ez a lényeg. Hanem az, amit a vörösvári Várkonyi lányok művelnek már egy ideje.