XIV. évfolyam 1. szám - 2014. január

Nemzetközi turisztikai projekt

Az Európai Unió támogatásával 2012-2013-ban megvalósult egy nemzetközi kulturális és turisztikai projekt, mely a 300 évvel ezelőtt, a Duna mentén megindult német betelepülés kulturális hatásait dolgozta fel az érintett területeken. A projekt kezdeményezője és vezetője az ulmi Dunai Svábok Központi Múzeuma (Donauschwäbisches Zentralmuseum) volt, együttműködő partnerként Pécs, Arad, Temesvár, Szatmárnémeti, Resica és Újvidék múzeumai vettek részt a munkában.

Új pályázatokat hirdetett meg 2014-ben a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány: az Erzsébet-program keretén belül 62 pályázatra jelentkezhetnek a gyerekek, nagycsaládosok, nyugdíjasok és fogyatékossággal élők. A Programra ebben az évben 3,5 milliárd forintot biztosít az Alapítvány. Az idei év egyik újdonsága a „Fürdőbelépő nyugdíjasok részére Erzsébet Kártyán” pályázati felhívás.

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA ELÉRHETŐSÉGEI

Helyi Választási Iroda (továbbiakban HVI) vezetője:

dr. Krupp Zsuzsanna jegyző

HVI vezető helyettese: Hegyes Józsefné aljegyző

Tisztelt Pilisvörösvári Polgárok!

A Csabai út 2. szám alatti, 2014. január 9-i lakástűzben Farkas Tamás és Kurucz Nikolett teljes élettere pusztult el. A fiatal pár közel egy éve vásárolta meg a fenti ingatlant, egy 40 m2-es faházat, lakásbiztosításuk nem volt. A tüzet vélhetően elektromos zárlat okozta. A tűz olyan gyorsan terjedt, hogy esély sem volt az eloltására.

A fiatal párnak mindene elégett.

2013. december 1-től változás történt a kommunális hulladékszállításban: a szerződését korábban felmondó Saubermacher-Bicske Kft. helyett a Katasztrófavédelem által kijelölt ideiglenes szolgáltató, a Depónia Kft. vette át a feladat ellátását.

A változásról 2013. november 27-én tájékoztatót helyeztünk el a városi honlapon, a hirdetőtáblákon, a nagyobb forgalmú közintézményekben, valamint bedobtuk minden ingatlan postaládájába – illetve ahol ez nem volt, a kapuba tűztük.

farsangi-svabbal