XIV. évfolyam 1. szám - 2014. január

Lopás

Egy pilisvörösvári középiskolában december 2-án 9 óra 45 perc és 14 óra 30 perc közötti időben a folyosón kihelyezett ruhásszekrényt ismeretlen tettes feltörte, majd abból eltulajdonított egy női síkabátot, egy sálat, egy sapkát, valamint egy pár kesztyűt.

December 3-án 14 óra körüli időben Pilisvörösvár, Csendbiztos utcában parkoló személygépkocsi egyik ajtóüvegét betörte, majd az utastérből eltulajdonított egy kézitáskát, amiben személyes okmányok, készpénz és bankkártya volt.

Tűzesetek

A tűzesetek közül négyszer lakástűzhöz vonultunk, egyszer pedig kéménytűznél kellett beavatkoznunk. Az egyik lakástűz során két szobára is átterjedtek a lángok, ezt kellett megfékeznünk. Egy másik helyszínen sajnos a lakóház egész tetőtere vált a lángok martalékává. A kéménytűz a kémény belsejében lerakódott korom miatt keletkezett. (Ezt egy kéménykotrással meg lehetett volna előzni!) A további izzást és a szikra kicsapódását az izzó korom eltávolításával megszüntettük. Az esetről tájékoztattuk a körzet kéményseprőjét, az új jogszabályi előírásnak megfelelően.