XIV. évfolyam 1. szám - 2014. január

Milbich Tamás, Pitz Dániel és Steckl Rita kezdeményezésére a Szépsolymár Alapítvány 2013. december 1-jén meghirdette az „Auftakt” (Felütés) elnevezésű sváb zenei pályázatot, melyet több környékbeli nemzetiségi önkormányzat is támogat.

A pályázatnak az a célja, hogy a generációról generációra hagyományozódó magyarországi német népzenei műveket modern zenei trendek segítségével népszerűsítsék a régióban élő zenekedvelő fiatalok és idősebbek körében. A pályázat legfőbb célja, hogy olyan művek jöjjenek létre, amelyek modern zenei stílusokat kombinálnak a hagyományos magyarországi sváb zenekultúra elemeivel, motívumaival és hangszerelésével.

Dr. Tomkóné Zagyva Gabriella receptje

A Vörösvári Újság 2013-as sütiversenyének díjazottja

Hozzávalók a mézes tésztához:

150 g liszt, 40 g cukor, 1 tojás sárgája, 40 g olvasztott méz, 50 ml tej, 1 csapott teáskanál szalalkáli, fél teáskanál őrölt fahéj, fél teáskanál őrölt szegfűszeg, fél citrom reszelt héja

Tanári koncert és kiállítás február 21-én, pénteken 18 órakor a zeneiskola színháztermében

Nem tudom, milyen idő lesz február végén, hullik-e a télen nagy hó, lapátolnivaló, lesz-e szánkózó- vagy korcsolyázó-idő, de addigra már biztosan nagyon várjuk a tavaszt, és sokan leszünk, akik már torkig vannak a szürke hétköznapokkal. Munka, tanulás, tél, hideg… nem beszélve a számlákról, a házimunkáról vagy a házi feladatról – kinek mi jut.

Müller Péter: Férfiélet, női sors

Összeomlóban van a sok ezer éves férfiuralom. És születőben a nők lelkében elfojtott igazi és örök Én-élmény.

Jussi Adler-Olsen: Palackposta

A Skandináv Krimik sorozatban. A foszladozó papíron már alig olvashatók a vérrel írt sorok, amelyben egy testvérpár kér segítséget. a palackot Dániában dobták vízbe, 1996-ban.