XIV. évfolyam 6. szám - 2014. június

A hagyományoknak megfelelően, egy hónappal a májusfaállítás után, 2014. május 31-én elérkezett a Városháza előtti téren díszelgő fa lebontásának az ideje. A néha-néha felhőkkel rémisztgető időjárás végül megkegyelmezett a rendezvénynek, amely jó hangulatban zajlott le.

Az eseményt zeneileg a Nemzetiségi Fúvószenekar foglalta keretbe, amely a kezdetkor és a májusfa ledöntése közben is szórakoztatta a megjelenteket.

Idén az első világháború kitörésének 100. évfordulójára is emlékeztünk a hősök napján, május 24-én, szombaton. A hagyományokhoz híven koszorúzással kezdődött az ünnepség a temetőben, a német és orosz katonák sírjainál, majd a Hősök terén, az emlékműveknél folytatódott. Mindkét helyszínen a szentendrei Magyar Honvédség Altiszti Akadémia katonái adtak díszőrséget. A megemlékezéssel egybekötve, ünnepi keretek között került sor a közelmúltban felújított I. világháborús emlékmű felavatására.

Grecsó Krisztián: Megyek utánad

Hogy lehet gondolkodni, ha szép lányok jönnek?

A szabad ég alatt, zeneszó mellett, lángossal és bodzalimonádéval tölthettük a délutánt május 9-én a zeneiskola udvarán.

Az udvari vigadalom ötlete már tavaly felmerült, 2013 májusában meg is rendezte a Cziffra György Zeneiskola az elsőt. És bár a vigadalom akkor is megvolt, az időjárás tavaly az épületbe kényszerítette a rendezvényt. Így az idei volt az első igazi udvari vigasság, úgy, ahogyan azt az iskola vezetése megálmodta.

Idén is óriási érdeklődés kísérte a Lahmkruamban tartott gyermeknapi programokat. Május 25-én, vasárnap 10 órára hirdették a szervezők a kezdést, és nem is késlekedtek a családok, hamarosan megtelt az egész park.

él 11-kor a Magyar Népmese Színház előadását láthattuk. Délben a Werischwarer Burschen zenélt, 17 órakor pedig Farkas-Jenser Balázs és zenekara szolgáltatta a muzsikát. Ezen programok közben a színpadon táncbemutatók szórakoztatták a közönséget – a Ligeti Cseperedő Óvoda óvodásai, Mazsorett csoport, KörBeszintiszta-tánc csoport, Joker Dance, a Német Nemzetiségi Tánccsoport legkisebbjei, Angel Dance, Rainbow Team SE, Kolibri SE, Adenssa KSE, a Templom téri iskola mazsorettcsoportja. A táncbemutatókra igen sokan voltak kíváncsiak! A parkban pedig különféle kézműves foglalkozásokon, játékokon lehetett részt venni. Lehetett barkácsolni, nemezelni, teatasakot hajtogatni, növényeket simogatni, s lehetett tornázni is. A kőfaragásnak (amit a délelőtt folyamán a Pellerkő biztosított) nagyon nagy sikere volt. A babás fejlesztő foglalkozások is sokakat hívogattak.

A Pilisi Lovasok Baráti Köre idén is megrendezte nagysikerű lovas majálisát Szabadságligeten, a V.I.P. Lovardában. Most is rengeteg program, bemutató és verseny várta az idelátogatókat. Volt többek között lószépségverseny, díjlovaglás, ugratás, terepverseny, 7 próba felnőtt és junior kategóriában.