XIV. évfolyam 6. szám - 2014. június

Várkonyi Dea táncos és ritmikus gimnasztikás pályafutása egyre feljebb ível. Korábbi lapszámunkban beszámoltunk róla, hogy május végén, többek között részt vesz a horvátországi világbajnokságon is.

Nos, Dea nem csak részt vett a versenyen, de nagyon szép sikert ért el – valamint átélt egy komoly és tanulságos helyzetet is. Mielőtt azonban rátérnénk a világbajnokság eseményeinek taglalására, előbb távirati stílusban következzék néhány más nagyszerű siker.

2005 óta működik Vörösvárott az Adenssa KSE, amely a környék egyik legjelentősebb tánccal, táncművészettel foglakozó egyesülete. S amely már nemcsak szűkebb pátriánkban, hanem az országban, sőt külföldön is komoly nevet szerzett magának. Korábbi európa-bajnoki és világbajnoki sikereiket idén májusban egy újabbal fejelték meg – több érmet nyertek az IIG osztrák nemzetközi táncbajnokságon.

Nyáron számos mozgáslehetőség van, és a vörösvári, valamint a környékbeli sportegyesületek sem tartanak nyári szabadságot. A lényeg, hogy a gyerekek mozogjanak, szerezzenek élményeket. Az iskolai oktatásban való helytállás akkora terhet ró rájuk, hogy muszáj feltöltődniük a nyáron. És ezt nem a számítógép vagy a televízió előtt ülve lehet megtenni, hanem értelmes időtöltéssel. Az alábbi – a teljesség igénye nélkül készített – összeállításunkban valószínűleg mindenki megtalálja a gyermekének való nyári sporttábort. Két vizes tábori programot és két szárazföldi sporttábori programot kínáló egyesület nyári ajánlatát foglaltuk össze. Tessék, lehet válogatni!