XIV. évfolyam 5. szám - 2014. május

vorosvari-ujsag-2014-05-000

A májusi szám letöltése .pdf változatban

(40 oldal, 43 Mb.)

Az újság nyomtatott változatával teljesen megegyezik.

Két napirenddel tartott rendkívüli ülést április 9-én, szerdán este a képviselőtestület. A napirenden szereplő témák tárgyalása előtt Kőrössy János képviselő, a Fidesz helyi csoportjának elnöke egy „Bizonyságlevél” című oklevelet nyújtott át a polgármesternek Hadházy Sándor országgyűlési képviselő nevében. Az oklevél, amelynek alján Orbán Viktor aláírása szerepel, azt tanúsítja, hogy a 2010 óta véghezvitt változások eredményeképpen elég erőssé vált az ország ahhoz, hogy kiszabadítsa városait és falvait az adósságcsapdából. Pilisvörösvárt 1.570.369.580 fo­rint adósságból váltotta ki a magyar kormány. Gromon István polgármester megköszönte az oklevelet, majd a testület a településfejlesztési és -rendezési eszközök felülvizsgálatával kapcsolatban beérkezett lakossági és hatósági véleményekre és észrevételekre adandó válaszok megtárgyalásával folytatta munkáját.

„Ezt nem lehet megszokni…” – így kezdte, mélyen meghatódva beszédét Hadházy Sándor, miután átvette országgyűlési képviselői megbízólevelét a szentendrei városházán. Térségünk fideszes országgyűlési képviselője 1998 óta sorrendben ötödször győzött a választásokon.

„A lakosság életminőségének javítása kiemelt fontosságú feladat”

A szentendrei Városháza dísztermében az alkalomhoz méltó, ünnepélyes keretek között, a Szent Korona hiteles másolatának jelenlétében adták át Hadházy Sándornak országgyűlési képviselői megbízó levelét. Az ünnepségen a házigazda, dr. Dietz Ferenc mellett részt vettek a helyi önkormányzati képviselők, a térség polgármesterei, valamint a választást lebonyolító szervek vezető munkatársai is.

Kötelekkel, daru segítsége nélkül állították idén a májusfát a Főtéren

Ha nyitott szemmel járunk a környéken, a kerítések mentén imitt-amott feltűnnek a szalagokkal díszített májusfák, amit fiatalemberek állítottak április utolsó éjszakáján, titokban választottjuknak. Bizonyára nem kerülte el a figyelmünket az a hatalmas májusfa sem, mely a Fő téren, a városháza előtt nyújtózik a magasba. Ezt cseppet sem titokban, nem is az éj leple alatt állították, hanem sok ember szeme láttára, zeneszóval és tánccal kísérve.

A május 8-án a könyvtárban tartott író-olvasó találkozó vendége az országosan ismert költő, Varró Dániel volt. Nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is szép számban voltak kíváncsiak a fiatal költőre, aki egy éve pilisszentiváni lakos. Balasi Anikó, a Művészetek Háza igazgatónője vezette a beszélgetést, és a találkozó elején ő mutatta be vendégét, miután Fogarasy Attila a kifejezetten erre a napra írt versével köszöntötte Varró Danit.