XIV. évfolyam 3. szám - 2014. március

Műszaki mentések

Az elmúlt hónapban háromszor teljesített műszaki mentést egyesületünk. A 10-es számú főúton az Útőrháznál történt közúti baleset, két személygépkocsi ütközött, egy személy könnyebben megsérült. A baleset miatt forgalmi akadály is keletkezett, több mint egy órán keresztül nem lehetett közlekedni a főúton. Az Iskolakert utcában egy leszakadt, forgalmi akadályt képező kb. 7 méteres faágat kellett eltávolítanunk. A Gárdonyi utcában megsérült egy 32 mm-es gázvezeték. A teljes útszakasz lezárása mellett a gázművek szakembereivel sikerült a kiömlő gázt elzárni.

A Pilisvörösvári Rendőrőrs lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen az alábbi esetekben. Ismeretlen tettes Pilisvörösvár, Tó utcában lévő egyik családi ház bekerített udvarán lévő gázfogyasztásmérő készüléket 2014. február 7-én 22 óra 30 perc és 2014. február 8-án 7 óra közötti időben szakszerűen leszerelte és eltulajdonította. Egy pilisvörösvári családi házba ismeretlen tettes 2014. február 11-én 8 óra és 18 óra 30 perc közötti időben bement, ott kutatást végzett, de nem tulajdonított el semmit.

A Pilisi Parkerdő Zrt. mintegy 50 millió forintos beruházással felújította a szentendrei Kőhegyi Menedékházat. A ház ünnepélyes átadását nemzeti ünnepünkön, március 15-én tartották.

2013 ősze óta rendbe hozták a menedékház tetőszerkezetét, kicserélték a tető és a falak hőszigetelését, felújították a ház elektromos hálózatát és fűtési rendszerét is. A felújítást követően egyszerre 19 fő aludhat a menedékházban, az új, modern konyha pedig 40 főt is kit tud szolgálni.