XIV. évfolyam 3. szám - 2014. március

Beszámoló egy nagyszerű estéről, amelyen zeneiskolánk tanárai adtak koncertet

Erkel Ferenc Palotásával kezdődött a Cziffra György Zeneiskola tanárainak koncertje február 21-én az iskola nagytermében. A szalagavató bálok nyitótáncaként jól ismert darab eredetileg a Hunyadi László című opera harmadik felvonásában szerepel, egy balett-jelenetben, most azonban szokatlan hangszerelésben hangzott el. A dallamot – vendégművészként – a Piliscsabán tanító Pusztai Erzsébet játszotta csellón, a többi szólamot Sax Norbert szólaltatta meg harmonikán, majd a lassabbat követő friss tempójú résznél a harmonika vette át a dallamot, és a cselló játszott kísérőszólamot.

A vörösvári születésű Mirk Mátyás fotóiból nyílt kiállítás februárban a solymári művelődési házban. A kulturális élményt egy jótékonysági akcióval kötötték egybe, a kiállítás végére a Dévai Szent Ferenc alapítvány javára felajánlott képek nagy része el is kelt.

ájképek, csendéletek, utcarészletek – talált és kikísérletezett kompozíciók fogadták a belépőt a solymári művelődési ház aulájában. És aki mindezt lencsevégre kapta: Mirk Mátyás fotográfus, aki 33 éve Solymáron él. De Vörösváron született, itt töltötte gyermekkorát, iskoláséveit. Mikor megnősült, Budafokra költözött, de egy véletlen jött lehetőség újra visszahozta a környékre, Solymárra.