XIV. évfolyam 11. szám - 2014. november

vorosvari-ujsag-2014-11-00000

Az novemberi szám letöltése .pdf változatban

(40 oldal, 57 Mb.)

Az újság nyomtatott változatával teljesen megegyezik.

Az alakuló ülést október 22-én, szerdán este tartották a városháza tanácskozótermében. Az új képviselőtestület tagjain és a Polgármesteri Hivatal képviselőin kívül jelen volt néhány meghívott vendég is, tiszteletét tette többek között Szondyné Sárfy Zsuzsa, a Járási Hivatal vezetője, néhány intézményvezető, valamint több egyesületi elnök. A vendégek között foglaltak helyet a bizottságok külsős tagjelöltjei is.

Az ülés elején Gromon István polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a napirend elfogadása következett, amire a szavazógép meghibásodása miatt csak rövid technikai szünet után, kézi szavazással került sor. Mivel a szavazógépet nem sikerült megjavítani, az ülés további részében is kézzel szavaztak a képviselők.

60 éves jubileumát ünnepelte a vörösvári táncegyüttes. Az ünnep harmadnapján váratlanul elhunyt Wenczl József koreográfus, művészeti vezető, az egyesület tiszteletbeli elnöke.

Októberben, a mindenszenteket megelőző héten minden a vörösvári táncegyüttesről szólt. Október 23-án, a városi ünnepségen vette át Breier Anita, a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Táncegyüttes Közhasznú Egyesület elnöke a „Pilisvörösvárért Emlékérmet”. A következő két nap a tánc, a művészet, a hagyományok, a csodálat, a méltóság ünnepévé vált, amelyre sokáig fognak emlékezni Vörösváron. Ez alatt a két nap alatt a táncegyüttes jelenlegi és régi táncosai felvonultatták repertoárjuk színe-javát, többségében természetesen Wenczl József koreográfiáit. A csillogó tekintetek, a könnyes szempárak, a pirosra tapsolt tenyerek, a virtusos-vagány férfifüttyök a közönség soraiból mind-mind azt jelezték, hogy a nézők elragadtatással – és sokan közülük boldog nosztalgiával – fogadták a produkciókat.

Három elkészült közterületi beruházás műszaki átadására került sor november 5-én.

A Major utcában a rendezetlen útpadka helyén járda épült a gimnázium és a zeneiskola kerítése mellett. A 130 méter hosszú szakaszon összesen 200 m2 térkőburkolat készült. A munkálatok bruttó 2,2 millió forintba kerültek.

Wieszt Janko harmadik lett a 2014-es Rallycross Országos Bajnokságban. Tavaly ilyenkor még arról adtunk hírt, hogy Janko a korábbi gokartos esztendők után kipróbálja magát ebben a sportágban is. Most pedig arról számolunk be, hogy már az első évben beverekedte magát a legjobbak közé.