XIV. évfolyam 1. szám - 2014. október

vorosvari-ujsag-2014-10-000

Az októberi szám letöltése .pdf változatban

(40 oldal, 42 Mb.)

Az újság nyomtatott változatával teljesen megegyezik.

A részvétel az október 12-i választáson Pilisvörösváron 42,7%-os volt, az országos átlagnál (44,30%) valamivel alacsonyabb. A 11 384 pilisvörösvári választópolgár közül 4860-an jelentek meg az urnáknál. Az érvénytelen szavazatok száma 97 volt.

Az önkormányzat 2014. szeptember 25-i rendes ülése

Új fogorvos

Dr. Pető Erika fogszakorvos átadja a fogorvosi praxisjogát dr. Kövesdi Katalinnak. Pető Erika 2000 júniusa óta állt szerződésben az önkormányzattal, a területi ellátási kötelezettség mellett óvodai és iskolai csoportok is tartoztak az ellátási körzetébe. A praxisjog átadásához a képviselőtestület hozzájárulására is szükség van. A testület tudomásul vette a praxisjog eladását, és felhatalmazta a polgármestert, hogy kössön szerződést dr. Kövesdi Katalin fogszakorvossal a területi ellátási kötelezettséggel működő fogászati alapellátásról és az iskolafogászati körzet további ellátásáról. Dr. Kövesdi Katalin a Fő u. 69./a szám alatti, általa bérelt és berendezett rendelőben látja el a feladatát. (123/2014. határozat – 11 igen, egyhangú).

Szeptember 18-án tartotta meg 2014-es közmeghallgatását a város önkormányzata. Azért a szokásos októberinél korábbi dátum – mondta el Gromon István polgármester –, hogy az elvégzett munkáról ne egy új testületnek kelljen beszámolnia a választások után, hanem az a testület számoljon be, amelyik a munkát végezte. A 12 fős képviselőtestületből 11-en jelen voltak a közmeghallgatáson, Szöllősi János nem vett részt az ülésen, Kőrössy János pedig nem ült az asztalhoz a testület tagjai közé, hanem a közönség soraiban foglalt helyet.

Minden év szeptemberének fénypontja a hónap utolsó szombatja, amikor minden korosztály népviseletbe öltözve felvonul városunk útjain. Kissé borongós napra virradt szeptember 27-e, de csak azért, hogy délután háromkor meglepetésként kisüssön a nap a felvonulókra.

Évről évre egyre többen öltöznek népviseletbe, a néhány hónapos, karonülő kisbabától kezdve lányok, fiúk, nők és férfiak.

Sok minden belefér szűk egy hónapba. Manhercz Krisztián augusztus közepén világbajnok lett a magyar ifjúsági vízilabda válogatott tagjaként, a hó végén pedig Európa-bajnoki ezüstérmet nyert a junior válogatottal.

Két érem ilyen rövid idő alatt, különböző korosztályokban, ez már valami. S Krisztián még csak 17 éves, az ifjúsági válogatottban is ő a legfiatalabb, a junioroknál meg végképp. Tehetségét az is mutatja, hogy a tavalyi bajnokságban már helyet kapott a Vasas OB-I-es felnőtt csapatában is, idén pedig az ugyancsak első osztályban szereplő Szeged Beton játékosa lett. Itt bátyjával, Ádámmal játszik egy csapatban – a két vörösvári fiatalember sokat tehet a Szeged sikeréért.