XIV. évfolyam 1. szám - 2014. október

Ujvári Barbara állhatott a dobogó legfelső fokára a 2014. augusztus 28. és 31. között Budapesten, a Nemzeti Lovardában megrendezett Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság ifjúsági versenyszámában. A legrangosabb hazai ifjúsági versenyről és az eddigi versenyszezonról beszélgettünk az újdonsült bajnokkal.

Sok minden belefér szűk egy hónapba. Manhercz Krisztián augusztus közepén világbajnok lett a magyar ifjúsági vízilabda válogatott tagjaként, a hó végén pedig Európa-bajnoki ezüstérmet nyert a junior válogatottal.

Két érem ilyen rövid idő alatt, különböző korosztályokban, ez már valami. S Krisztián még csak 17 éves, az ifjúsági válogatottban is ő a legfiatalabb, a junioroknál meg végképp. Tehetségét az is mutatja, hogy a tavalyi bajnokságban már helyet kapott a Vasas OB-I-es felnőtt csapatában is, idén pedig az ugyancsak első osztályban szereplő Szeged Beton játékosa lett. Itt bátyjával, Ádámmal játszik egy csapatban – a két vörösvári fiatalember sokat tehet a Szeged sikeréért.

Eldőlt, hogy a vörösvári felnőtt férfi kézilabda csapat továbbra is az NB-II-ben szerepelhet. A Pilisvörösvári TKSK korábban kérvényezte ezt a lehetőséget, amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség jóváhagyott. A csapat az NB-II Északi csoportban játszik, az első két mérkőzésen vereséget szenvedett, de még bőven van lehetősége a javításra.

Javításra lesz szüksége az eggyel magasabb osztályban, az NB-I.B Nyugati csoportban szereplő női csapatnak is, amely az első három forduló után, három vereséggel a 12-ik helyen áll. A szurkolók sokat segíthetnek a csapatoknak, érdemes legalább a hazai mérkőzésekre nagy számban kilátogatni.

V. F.

A fiataloknak jó és új élmény lehet, az idősebbeknek pedig kiváló nosztalgiázás, ha október 26-án valahol helyet foglalnak a Pilisvörösvár és Csobánka közötti út mentén.

Élelemmel, innivalóval, ülőalkalmatossággal felszerelve, ahogy az egy raliversenyen szokás. A régi szép időkben ez a 8 km-es út legendás gyorsasági szakasz volt, ezrek ültek a hidas kanyarnál vagy a keresztnél, és azt lesték, hogyan autózik Ferjáncz Attila a Renault 17 Gordinivel, és megannyi akkori nagymenő.

Idén is megrendezték az egykori legendás vörösvári kézilabdázó, Debreceni János tiszteletére a Debi tornát. A solymári búcsú idején megtartott gálán nemcsak régi vörösvári és solymári férfi játékosok, hanem – most először – hölgyek is pályára léptek.