XIV. évfolyam 9. szám - 2014. szeptember

2014 júliusától új igazgatója van a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Pilisvörösvári Tankerületének. Tóthné Pataki Csilla amellett, hogy hét gyermek édesanyja, 18 éve dolgozik a közigazgatásban, volt már aljegyző, jegyző, és jelenleg is képzi magát. A tanév elején rövid bemutatkozásra kértük.

Tóthné Pataki Csillának hívnak, Nagykovácsiban élek férjemmel és 7 gyermekemmel. 18 éve dolgozom a közigazgatásban, ebből 17 évet a Nagykovácsi Polgármesteri Hivatalban tevékenykedtem, ahol műszaki ügyintézőként kezdtem, végigjárva a ranglétrát – pályázati, pénzügyi, jegyzői referens, aljegyző – 3 évig jegyzőként dolgoztam. Államháztartási szakos közgazdász és igazgatásszervezői végzettségem van, jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem állam- és jogtudományi karán jogász képzésen tanulok.

A nyár az óvodában is a jól megérdemelt kikapcsolódás ideje. Azonban tagóvodáinkban ez a nyár szorgos munkával kezdődött, folytatódott, de végül persze pihenéssel ért véget. De mi is történt, vegyük sorra az eseményeket!

Rákóczi utcai óvoda

2013 szeptemberében ünnepeltük óvodánk megnyitásának évfordulóját, és bár 40 év hosszú idő, az épület mégis szinte teljesen újnak tűnik. Az elmúlt évtizedben ugyanis kicserélték az ablakokat, ajtókat, korszerűsítették a fűtést, a világítást, felújították a mosdókat, leszigetelték a tornatermet. Az alumíniummal borított lapos tetős épület tetőt, szigetelést, homlokzatot kapott.

A gyerekek szeretete az igazi elismerés

Idén májusban állami elismerésben, a kiváló pedagógusoknak járó Németh László-díjban részesült a Vásár téri iskola tanítónője, Bruckner Sándorné, Erzsi néni. A díj kapcsán a tanításról, a tanítói pályáról és az elismerésekről beszélgettünk – még a nyáron.

Nyári szünet van, mi mégis az iskolában találkozunk, hiszen Erzsi ezen a szerdai napon éppen ügyeletes. De nem is volt olyan egyszerű időpontot sem egyeztetni, mert ugyan a tanításnak vége, de ilyenkor megkezdődnek a táboroztatások, melyeknek ő maga is aktív résztvevője, szervezője.

A tanítás megkezdésével egy időben a Vásár téri iskola földszinti folyosóján különleges szobrot avattak.

Manhertz István kőfaragó mester a kántorház padlásán járva egy szép, de meglehetősen rossz állapotban lévő mellszobrot talált – körülbelül egy évvel ezelőtt. Hamarosan kiderült, hogy a szobrot, mely párducos Árpád vezért ábrázolja, Zimányi Ernő rajztanár, képzőművész készítette. Mivel Zimányi Ernő a Vásár téri iskola tanára volt évtizedeket át, a kőfaragó mester felajánlotta a szobrot az iskolának, s erre Zimányi István karnagy, a művész unokaöccse is áldását adta.