XIV. évfolyam 9. szám - 2014. szeptember

Augusztus 20-án 11. alkalommal csaptak össze a csapatok a vörösvári labdarúgó pályán a Steckl János emlékére megrendezett Zuzu Kupán. Idén két korosztályban, az U-9-es és az U-15-ös gyerekek számára írta ki a PUFC a kupát. Mindkét korosztályban 5-5 csapat, 120 gyerek vett részt a tornán.

Aki szeretné bajnoki mérkőzéseken is megnézni a vörösvári labdarúgó palántákat, szeptembertől megteheti. A Pilisvörösvári Utánpótlás Futball Club hat csapattal vesz részt a 2014/15-ös bajnokságban.

– Változás a klub életében, hogy két korábbi edzőnk, Széplaki József és Molnár Richárd már nem dolgoznak a vörösvári utánpótlásban – mondja Bilau Csaba elnök. – Engerth Csaba vette át az U-13-as csapat szakmai irányítását, Bakti József foglalkozik az U-15-ös és az U-18-as csapattal, jómagam pedig továbbra is a legkisebbekkel, az U-7, U-9, U-11-es korosztályokkal dolgozom.

A hír igaz, ha egyelőre még nem is Pilisvörösvár, hanem Pilisszentiván II. néven szerepel egy csapat a megye III-ban. A csapatban vannak vörösvári labdarúgók, és a hazai mérkőzéseket is a vörösvári „szent gyepen” játssza a gárda. Az első hazai találkozóra – az eredmény 4-4 Páty ellen – körülbelül kétszáz néző látogatott ki a vörösvári sporttelepre.

Ez azt jelzi, hogy még mindig van nálunk igény a felnőtt futballra. Persze, a legjobb az lenne, ha már az indulástól Vörösvár néven működne a csapat, de talán nemsokára ez is megvalósulhat.

Egészséges testmozgások címmel indított sorozatunkban ezúttal a Hatha- és a gerincjógával foglalkozunk. Vörösvárott mindkét jógát gyakorolhatjuk, Horváth Evelin jógaoktató segítségével. Mindenekelőtt azonban lássuk a Hatha jóga meghatározását.

Ez a tökéletes egészség útja, neve: Hatha jóga. Testünket pozitív és negatív áramok éltetik, és ha ezek az áramok teljes egyensúlyban vannak, akkor egészségünk tökéletes. A Hatha jóga (…) jelenti a pozitív Nap- és a negatív Hold-energiák tökéletes ismeretét, teljes harmóniában és egyensúlyban való összekapcsolását, a fölöttük való feltétlen uralkodni tudást, azaz „ÉN”-ünk igájába kényszerítését. (Selvarajan Yesudian – Haich Erzsébet: Sport és Jóga 18. oldal, LAZI Bt., 2000)