XV. évfolyam 4. szám - 2015. április

Nálunk a születésnapok úgy indulnak, hogy gyerekeink közül az évfordulós csemete – mielőtt elkezdődik az ünneplése – csendesen megkeresi az édesanyját, és szeretettel megköszöni az életét, a magzati gondoskodást, valamint azt, hogy anya megszülte őt.

Erre a most már hagyománnyá vált „ünnep előtti prológusra” én beszéltem rá a családot, miután a buszon tanúja voltam egy beszélgetésnek.

Életének 83. évében, 2015. február 6-án elhunyt Hagyó József atya, a Jézus Kistestvérei férfi kongregáció (PFJ) tagja. Temetése február 28-án volt a józsefvárosi plébániatemplomban. Hagyó Józsefet Vörösváron sokan ismerték, főleg a Bányatelepen. Az 1970-es és 1980-as években közel két évtizeden át a Bányatelepen élt, ahol olykor misézett is.

Köszönöm mindazoknak, akik páromat, Brichta Ágostont utolsó útjára elkísérték. 

Dobronyi Istvánné és családja

A Palánta Iskolába járó gyerekek közlekedését az elmúlt hónapokban igencsak megnehezítették a vasútállomás melletti kétszintű csomópont építésével járó munkálatok, különösen a gyalogos közlekedési útvonal folyamatos módosítása és a Spar melletti szűk sávon közlekedő gépkocsik és munkagépek forgalma. A diákoknak sáros-gödrös, gyakran kijelöletlen útvonalon kellett átkelniük a síneken és eljutniuk az iskoláig.

Ezért nagyon hálásak vagyunk a polgárőröknek, hogy a tanítási idő előtt és után segítették gyermekeink közlekedését, esőben-hóban-fagyban is jelen voltak, irányították a forgalmat, terelgették a gyerekeket, és gondoskodtak biztonságukról. Köszönjük!

Palánta iskolás szülők és tanárok

02.17. Pál Elina
  Anya: Mauterer Ilona
  Apa: ifj. Pál Zoltán
02.21. Neumann Martin
  Anya: Manhertz Angéla
  Apa neve: Neumann Péter
03.02. Halász Jenő
  Anya: Halász Anna
  Apa: Dr. Halász Bence György
03.16. Ladányi Roland
  Anya: Draxler Rozália
  Apa: Ladányi János

Anyakönyvi események bejelentése:
ujsag@pilisvorosvar.hu
06-30/228-0262

03.03. Wieszt Árpád, 86 év
  Kálvária u. 30.
03.11. Thiel Lászlóné
  szül. Nagy Ágnes, 67 év
  Ady Endre u. 6. I/7.
03.13. Scheller Ferenc, 80 év
  Szabadság u. 86.
03.14. özv. Paul Jánosné
  szül. Pekó Teréz, 85 év
  Piliscsaba, Balassi B. u. 11.