XV. évfolyam 4. szám - 2015. április

A rendőrőrs működési területe közel 120 négyzetkilométer, melynek jelentős része erdős, hegyes területen fekszik. Két város, Pilisvörösvár és Piliscsaba, illetve 6 község: Solymár, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentiván, Tinnye, Pilisjászfalu tartozik területileg hozzánk.

Az állandó és ideiglenes lakosok száma az elmúlt évben meghaladta az ötvenháromezer főt. A reális lélekszám megállapításánál figyelembe kell vennünk, hogy ezen a területen 4 934 hétvégi ház is található, valamint Piliscsabán a PPKE hallgatói létszáma, akik közel 100%-a albérletekben lakik. Pilisvörösvár település állandó lakóinak száma 13 838 fő.

Minősítő vizsgán vettek részt a Pilisi-medence önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltócsapatai március 21-én, a Dachser telephelyén. A vizsga során a vörösvári, solymári, szentiváni és borosjenői tűzoltók szimulált vészhelyzetet hárítottak el. A vizsgáztató magas rangú tűzoltó tisztek teljes mértékben meg voltak elégedve a látottakkal, így mind a négy csapat újabb egy évre viselheti az „önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület” címet, ami azt jelenti, hogy segélyhívás esetén – az esett súlyosságától függően – önállóan, a hivatásos egységek kivonulása nélkül is intézkedhetnek a helyszínen – óvva lakóhelyük polgárainak életét és vagyonát.

Ha tavasz, akkor nádastűz!

Itt a tavasz! A tűzoltóknál ezt onnan lehet tudni, hogy megszaporodnak a nádas- és avartüzek. Az elmúlt egy hónap folyamán tíz alkalommal vonultak tűzesethez a lánglovagok, és ezek többsége ilyen jellegű volt. A tüzek a Tűzoltó u. – Diófa u. – Erkel F. u. – Határ u. vagy a Madách u. mentén gyulladtak ki. Némelyik tűz akkora területen tombolt, hogy ahhoz a fővárosi tűzoltók segítségét is kérni kellett. Így például a Madách utcai éjszakai tűzesethez, ahol 3000 négyzetméternyi nádas kapott lángra.

Kábítószerkereskedőket fogtak el

C. Ákos március 13-án Solymáron közlekedett gépkocsijával, amikor a solymári rendőrök megállították és igazoltatták. Az intézkedés során a férfi ruházatából kábítószergyanús csomag került elő, melyről kiderült, hogy marihuána. A férfin a kábítószer fogyasztását kimutató gyorsteszt pozitív lett. A 40 éves férfit a helyi körzeti megbízottak a Pilisvörösvári Rendőrőrsre előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki kábítószerbirtoklás-vétség elkövetésének megalapozott gyanújával.