XV. évfolyam 4. szám - 2015. április

Gondolatok a III. Pilisi ifjúsági fúvóstalálkozóról

Vörösváron biztos sikert jelent egy fúvóskoncert. Még akkor is, ha gyerekek, fiatalok a zenészek, akik akkora tudással, rutinnal nem rendelkezhetnek, mint az idősebbek. Fiatalok, akik még nem tudják oly fájdalmasan vagy kitörő örömmel fújni hangszerüket, mint a sok mindent tapasztaltak, átéltek. 

A solymári zeneiskola kamaratermében egy vonót is alig lehetett volna leejteni március 19-én délután. Három település: Vörösvár, Piliscsaba és Solymár zeneiskolájának csellistái gyűltek össze, hogy zenéljenek egy kicsit egymás és a maguk örömére.

Fillinger János kávéházának nemcsak Petőfi és a lánglelkű ifjak, hanem néhány maradi úr, elszegényedett nemes és a beszédes nevű Spitzel Artúr rendőrnyomozó is rendszeres vendége. Március 13-án a díszes kompániával a Művészetek Háza színpadán ismerkedhettek meg a Vásár téri iskola tanulói és az érdeklődő kívülállók.

A félév zárása után van egy kis lehetőség a pihenésre a Zeneiskolában is. A tavasz beköszöntével azonban itt is indulnak az izgalmas programok, melyekről az intézmény vezetője, Oláhné Szabó Anita írt néhány sort lapunknak.