XV. évfolyam 8. szám - 2015. augusztus

Eseménydús időszak áll önkéntes csapatunk mögött, 14 vonulással. A legtöbb munkát a szeszélyes időjárás adta nekünk, különösképpen a július 8-i vihar. A legtöbb vonulás fakidőlés miatt volt.

Tűzesetek, robbanás

Július 17-én a Vörösvár és Szántó közötti patak mentén gyulladt ki az aljnövényzet mintegy 150 m2 területen. Tűzoltóink gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt tovább.

Július 29-én vélhetően elektromos zárlat miatt lángra kapott egy garázs tetőzete a Zöldfa utcában. A lángok megfékezéséhez a teljes tetőzetet le kellett bontani, a falak ugyanakkor épek maradtak. A káresethez a fővárosi bajtársak is kivonultak. A mentők füstmérgezés gyanújával két embert kórházba szállítottak.

A PÖTE lelkes csapatát évek óta segítségül hívják a Hungaroringre, a Forma-1 Magyar Nagydíjának biztosítására. Az idén úgy adódott, hogy felelősségteljes munkájuknak az egész világ tanúja lehetett. Július 24-én, pénteken az első szabadedzésen Sergio Perez, a Force India mexikói pilótája hatalmasat bukott. A vörösvári önkéntes tűzoltók műszaki mentőszere a balesetet követő 40. (!) másodpercben már a helyszínen volt, és tűzoltóink megtették a szükséges biztonsági intézkedéseket. A világsajtót bejárták a fotók Perez felborult versenyautójáról és a mellette várakozó „Tűzoltóság – Pilisvörösvár” feliratú mentőszerről.

A mexikói pilótának szerencsére semmi baja nem esett, és a saját lábán hagyhatta el a baleset helyszínét. A versenyigazgatóság köszönetét fejezte ki a PÖTE egységének a gyors és hathatós segítségért. Mi pedig megtoldjuk azzal: „Szép volt, fiúk!” 

F. A.