XV. évfolyam 8. szám - 2015. augusztus

• A legutóbbi képviselőtestületi ülésen több ingatlan kérdése (vásárlás, bérbeadás, értékesítés) is napirendi pont volt. Elsőként a Fácán utcában, a volt szeméttelep bejáratánál lévő épület került szóba. Milyen döntés született?

Ez egy tetőtér-beépítéses, összesen mintegy 100 m2 alapterületű épület, amit korábban a Saubermacher-Bicske Kft. bérelt az önkormányzattól. Amikor a Saubermacher-Bicske Kft. 2013 végén felmondta a hulladékszállítási szerződést és kivonult Vö­rösvárról, akkor ez az épület üresen maradt. Ráadásul a cég emberei az épület belső gépészeti berendezéseit meg is rongálták. A céggel és jogutódjával azóta is küzdöttünk a helyreállításért. Ez most július közepére megtörtént, így most már használható az egyébként jó állapotban lévő épület. Mivel jelen pillanatban az önkormányzatnak nincs rá szüksége, meghirdettük az épületet bérbe adásra.

2015. június 23.

Növelte a megváltozott munkaképességűek létszámát a Hivatal

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló törvény előírja a munkáltatóknak, hogy minden 25 fő után egy megváltozott munkaképességű személyt is foglalkoztatniuk kell. A Polgármesteri Hivatal a jogszabály értelmében évek óta két megváltozott munkaképességű személyt alkalmaz, napi 4 órában. 2015-ben a hivatalban dolgozók létszáma 55,2 főre emelkedett, így a törvény alapján a megváltozott munkaképességű munkatársak számát is növelni kell. Ezért most arról döntött a testület, hogy még egy megváltozott munkaképességű személyt alkalmaznak, 4 órás munkaidőben. (115/2015. határozat – 11 igen, 1 nem)

Hét év sok nehézséggel tűzdelt munkájának befejezéséhez érkezett július végén az önkormányzat. Augusztus 14-én sikeresen megtörtént a felújított és bővített szennyvíztelep és csatornahálózat műszaki átadás-átvétele és üzembe helyezése.