XV. évfolyam 8. szám - 2015. augusztus

Arra kértük Benkó Barbarát, hogy saját szavaival értékelje az eddigi versenyévét, amely az olimpiai kvótaszerzés szempontjából is nagyon fontos. A vörösvári mountain bike-os egy svájci világkupafutam hétvégéjén osztotta meg velünk az élményeit. Fogadják szeretettel!

A szezonkezdésem szerencsére remekül sikerült. Cipruson már éreztem, hogy ha így tudom folytatni az elkezdett munkát, akkor jó leszek a világkupákra, amelyek idén nekem a legfontosabb versenyek.

Két Európa-bajnoki arany- és egy e­­­züstérem, illetve több jó helyezés a pilisvörösvári Adenssa Sporttánc Egyesület mérlege a Magyar Látványtánc Szövetség által szervezett balatonfüredi Eb-n. A június végén megrendezett négynapos versenyen több mint 900 produkciót láthatott a közönség.

Az Adenssa a B csoportban indult. A mini korcsoportban a hétéves átlagéletkorú vörösvári csapat a látványtánc formációban a Tréffi és a Törpillák című koreográfiával hódította meg a zsűri és a közönség szívét – előadásuk jutalma a legszebben csillogó érem, az arany lett. Teljesítményük értékét növeli, hogy a gyerekeknek ez az első versenyévük, ami azt bizonyítja, hogy külön-külön és együtt is nagyon tehetségesek.

A pilisvörösvári női kézilabda csapat kiesett az NB II-be. Ez sem lebecsülendő osztály, csak éppen a néhány évvel ezelőtti NB I/B-s szárnyalás után kijózanító. Valójában az a kérdés, hogy tartósan milyen szinten képes nálunk működni a női szakág. Erre a kérdésre azonban csak hosszas elemzés után lehet válaszolni, addig csak megérzéseink maradnak. S mindenekelőtt azt kell tisztázni, hogy mi vezetett az idei eredményekhez. Ezért kerestük meg Gyetván Krisztina edzőt, aki részese volt a korábbi sikereknek és a mostani kudarcnak is.

• Sajnos, nem úgy sikerült a női kézilabdások éve, ahogy tervezted. Kiesés az NB I/B-ből, holott a kitűzött cél ennél jóval több volt. Mi az oka, hogy ez lett belőle?

Az Adenssa mellett a Future Dance is részt vett a balatonfüredi Látványtánc Eb-n. A másik vörösvári csapathoz hasonlóan ők is nagyon szépen szerepeltek, amit az alábbi számok is mutatnak.

’B’ kategória, mini korosztály: