XV. évfolyam 2. szám - 2015. február

A februári szám letöltése .pdf változatban

(36 oldal, 37 Mb.)

Az újság nyomtatott változatával teljesen megegyezik.

2015. február 5-ei rendes ülés

Új szavazórendszer

Még a napirendek tárgyalása előtt Huszti Benjámin, a Globomax Zrt. képviselője bemutatta a képviselőknek az új MVoks jegyzőkönyvező és szavazatszámláló konferenciarendszer működését. A rendszer beszerzésére azért volt szükség, mert az előző, 15 éve használt rendszer már elöregedett, gyakorivá váltak a problémák, míg végül tavaly ősszel teljesen el is romlott. A rövid technikai ismertető után az ülés a költségvetési rendelettervezet megtárgyalásával folytatódott.

25 éves a rendszerváltozás

Hihetetlen, de 25 éve már annak, hogy megtörtént a rendszerváltás, és megalakultak az első önkormányzatok. A mai fiataloknak ez már történelem, hiszen születésük előtt történt…

A rendszerváltoztatás 25. évfordulója alkalmából szervezett dokumentumkiállítást és egy kétrészes beszélgetéssorozatot az Értelmiségi Törzsasztal, Botzheim István korábbi polgármester vezetésével. Az első találkozó november 21-én volt a Városi Könyvtárban, a pilisvörösvári rendszerváltozás szimbolikus törzshelyén, a második január 16-án, pénteken a Művészetek Háza első emeleti Civil termében. 

Júniusban várható a vonatforgalom megindulása a teljes Budapest–Esztergom vonalon. Addigra a tervek szerint elkészülnek az állomásépületek felújításával, júliusra pedig az ürömi körforgalom építésével. A vörösvári kétszintű csomópont szerkezete 90%-ig kész, áprilisban ráterelik a forgalmat. 2015. ősz végéig még a régi menetsűrűséggel fognak járni a vonatok.

Izzó sparherd, zománcos lábos, zsírban sült friss fánk…

A „Jugendbegegnungsstätte” első eseménye a 2015. február 1-jei Krapfenfest volt, melyet igen jó hangulatban töltöttünk el. Az izzó sparherd, a gyakorlott kezű sváb asszonyok, a régi, zománcos lábosokban, zsírban sült fánkféleségek, a SchwabenKraft régmúlt időket idéző zenéje, a népviseletbe öltözött fiatalok és a Kertbarátok finom forralt bora biztosították a hagyományőrző délután sikerét.

A pilisvörösvári Zrínyi utcai Óvoda Ligeti Cseperedő Alapítványa (adószáma: 18673189-1-13) nevében köszönetet mondunk mindazoknak, akik önzetlen segítségükkel hozzájárultak óvodás gyermekeink farsangi báljának sikeréhez, amelyet 2015. február 7-én, szombaton rendeztünk.