XV. évfolyam 2. szám - 2015. február

Júniusban várható a vonatforgalom megindulása a teljes Budapest–Esztergom vonalon. Addigra a tervek szerint elkészülnek az állomásépületek felújításával, júliusra pedig az ürömi körforgalom építésével. A vörösvári kétszintű csomópont szerkezete 90%-ig kész, áprilisban ráterelik a forgalmat. 2015. ősz végéig még a régi menetsűrűséggel fognak járni a vonatok.

Izzó sparherd, zománcos lábos, zsírban sült friss fánk…

A „Jugendbegegnungsstätte” első eseménye a 2015. február 1-jei Krapfenfest volt, melyet igen jó hangulatban töltöttünk el. Az izzó sparherd, a gyakorlott kezű sváb asszonyok, a régi, zománcos lábosokban, zsírban sült fánkféleségek, a SchwabenKraft régmúlt időket idéző zenéje, a népviseletbe öltözött fiatalok és a Kertbarátok finom forralt bora biztosították a hagyományőrző délután sikerét.

A pilisvörösvári Zrínyi utcai Óvoda Ligeti Cseperedő Alapítványa (adószáma: 18673189-1-13) nevében köszönetet mondunk mindazoknak, akik önzetlen segítségükkel hozzájárultak óvodás gyermekeink farsangi báljának sikeréhez, amelyet 2015. február 7-én, szombaton rendeztünk.

Azért kölcsönöztem a jól ismert sláger refrénjét, mert még mindig élesen él bennem a 2014. év adventjében látott Budapest III. Tankerület Csalogány Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Kollégium és Gyermekotthon tanulóinak műsora.