XV. évfolyam 2. szám - 2015. február

25 éves a rendszerváltozás

Hihetetlen, de 25 éve már annak, hogy megtörtént a rendszerváltás, és megalakultak az első önkormányzatok. A mai fiataloknak ez már történelem, hiszen születésük előtt történt…

A rendszerváltoztatás 25. évfordulója alkalmából szervezett dokumentumkiállítást és egy kétrészes beszélgetéssorozatot az Értelmiségi Törzsasztal, Botzheim István korábbi polgármester vezetésével. Az első találkozó november 21-én volt a Városi Könyvtárban, a pilisvörösvári rendszerváltozás szimbolikus törzshelyén, a második január 16-án, pénteken a Művészetek Háza első emeleti Civil termében. 

A magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapján tartottak megemlékezést Pilisvörösváron

Ez év január 19-én, a 2012-es decemberi kormányhatározat által a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapjává nyilvánított napon, Pilisvörösváron immár másodszor került sor a tragikus eseményekre való megemlékezésre. A kiállítás-megnyitóval egybekötött ünnepséget a Művészetek Házának színháztermében rendezték meg, ahol a „Délvidéki Magyar Golgota 1944-45” című informatív és megdöbbentő tényeket közlő kiállítás tablói január 12. és 22. között voltak megtekinthetőek.