XV. évfolyam 2. szám - 2015. február

• Év eleji interjúnkban már beszéltünk arról, hogy az önkormányzat milyen reményekkel indul neki az évnek. Azóta a képviselőtestület elfogadta a 2015. évi költségvetést. Mit emelne ki ebből?

Az évek óta tartó fegyelmezett gazdálkodásnak, a három évvel ezelőtt bevezetett bevételnövelő intézkedéseknek, a növekvő iparűzési adóbevételeknek, az állami adósságkonszolidációnak, valamint a folyamatosan javuló költséghatékonyságú feladat-ellátásnak köszönhetően az önkormányzat 2015. évi költségvetése az előző négy-öt évhez képest kevésbé feszített.

2015. február 5-ei rendes ülés

Új szavazórendszer

Még a napirendek tárgyalása előtt Huszti Benjámin, a Globomax Zrt. képviselője bemutatta a képviselőknek az új MVoks jegyzőkönyvező és szavazatszámláló konferenciarendszer működését. A rendszer beszerzésére azért volt szükség, mert az előző, 15 éve használt rendszer már elöregedett, gyakorivá váltak a problémák, míg végül tavaly ősszel teljesen el is romlott. A rövid technikai ismertető után az ülés a költségvetési rendelettervezet megtárgyalásával folytatódott.

Február elején Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadta a 2015. évi költségvetési rendeletét. Mostani összeállításunkban ebből szemezgettünk néhány fontosabb adatot – a teljesség igénye nélkül.