XV. évfolyam 1. szám - 2015. január

December 1-jén a Vásár téri iskola tornatermében gyűltek össze a tanulók, hogy részt vegyenek az OMV 2013-ban indult olvasásnépszerűsítő programján. A program nagykövetei Puskás Péter színész, zenész és Lola énekesnő, akik örömmel álltak a kezdeményezés mellé.

Az iskola igazgatónője, Mézinger Éva köszöntötte a tornateremben összegyűlt tanulókat és a vendégeket. Az OMV részéről jelen volt Wilfried Gepp, a cég ügyvezetője, aki németül mondott néhány szót a diákoknak, és Mezősi Rita, aki játékos vetélkedővel tette próbára a tanulók tájékozottságát. A diákok már ebben is lelkesen vettek részt, de még nagyobb lelkesedéssel fogadták a fiatal sztárokat, Lolát és Puskás Petit, és az őket gitáron kísérő Füstös Bálintot. 

A Palánta Általános Iskola nyolc osztályába a környező településekről és a fővárosból 130 gyermek jár. Kiemelt nevelési cél a tananyag megtanítása mellett, hogy a gyerekek önálló, harmonikus, boldogságra képes, gondolkodó személyiséggé fejlődjenek, a pedagógiai módszerek is e célt szolgálják.

Alsó tagozaton meghatározott keretek között biztosítják a pedagógusok a gyermekek számára az egyéni haladási ritmust, de felső tagozaton is van lehetőség a differenciálásra. A tananyag és a követelményrendszer a Palánta Iskolában is ugyanaz, mint az ország valamennyi iskolájában, módszereiben, hangulatában mégis valami mást nyújt. 17 éve projektek láncolatán tanítják meg a tananyag egy részét mind alsó, mind felső tagozaton. Az idegen nyelv az angol, amelyet harmadik osztályban kezdenek tanulni a diákok.