XV. évfolyam 7. szám - 2015. július

Tűzesetek

Az elmúlt időszakban három tűzesethez riasztották a vörösvári önkénteseket. 

Június 18-án a Szent László utcai ipartelepen egy faaprító munkagép kapott lángra. Az ott dolgozók megkezdték a tűz oltását, és sikerült is elfojtaniuk a tüzet. A helyszínre érkező tűzoltóinkra az izzás megszüntetése és a visszahűtés várt.

Vakáció alatt is biztonságban

A tanév befejeztével az iskolai kötelezettségek alól hirtelen felszabadult fiatalok gyorsan kiengednek, legtöbbször könnyelműen élik meg a nyári szünidő adta szabadságot. Ebből adódóan a legtöbb problémát az okozhatja, hogy gyakran meggondolatlanul feltűnő, jól látható helyen hordják az értékes műszaki cikkeket és ékszereket. Megmutatják egymásnak, néha dicsekszenek is a frissen beszerzett mobiltelefonnal, számítástechnikai eszközökkel a zsúfolt tömegközlekedési eszközökön, plázában és közösségi helyeken, amely növeli az áldozattá válás lehetőségét.

ajánlások strandoláshoz:

  • ha lehetőség van rá, használják a csomagmegőrzőt, és annak kulcsát tartsák maguknál;
  • az autóval érkezők ellenőrizzék, hogy a járművet bezárták-e rendesen, és fontos, hogy semmilyen nagyobb értéket ne hagyjanak szem előtt, még az utastérben és az ülés alá becsúsztatva se;
  • lehetőleg ne vigyenek magukkal nagy értékű ékszert, műszaki cikkeket;
  • ha mégis visznek magukkal nagyobb értékű tárgyakat, azokat zárható táskába tegyék, és amíg fürdenek, mindig legyen, aki vigyáz rá a parton;
  • lehetőleg annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyit feltehetően aznap el fognak költeni.

Ezekre a szabályokra a gyermekek figyelmét is hívják fel! Fontos, hogy ők is ismerjék az ingyenesen hívható 107, illetve 112 központi segélyhívó telefonszámokat. Amennyiben rendőri intézkedésre okot adó esemény történik, akkor haladéktalanul értesítsék a rendőrséget.