XV. évfolyam 7. szám - 2015. július

A 30 éves Wieszt Károly lett a vörösvári férfi kézilabdacsapat új edzője. NB II–es csapaté, ami azt jelenti, hogy amit legutóbb jeleztünk, megtörtént, a gárda nem esett ki, és Pándi Gábor valóban átadhatta a stafétabotot Wieszt Károlynak. Az új edzővel a Vörösvári Sporttelepen beszélgettem – nem kellett sokáig nyújtani a dolgot, fél szavakból is értettük egymást:

Órai Balázs mégis maradt a Mitsubishi Lancer EVO IX-nél a 2015-ös rali OB-n. Korábban megírtuk, hogy autóváltáson töri a fejét, de aztán úgy döntött, inkább ezzel a típussal próbál szerencsét. Ebben nyilván közrejátszott, hogy néhány új támogató is megjelent a színen (Türk Műanyag, Grand Ács, MR Reisen, Kovács Autó), és Balázs is szeretné megmutatni, hogy helyt tud állni a mezőnyben. Ahol sok kemény ellenféllel és jó autóval kell megküzdenie, a Szombathely ralin például 21 db Mitsubishi állt rajthoz, nem beszélve a szűk élmezőny vadonatúj gépeiről. Ilyen társaság tényleg kihívást jelent.

Nehéz újabb jelzőket találni a Várkonyi lányok teljesítményére. Ezért most álljon itt néhány beszédes adat: Dea Petra (11 év) és Vanda Véta (6 év): egy Vb-ezüstöt és hat Eb-aranyat, egy Eb-különdíjat hoztak haza a két legfontosabb táncversenyről, és ezen kívül ritmikus gimnasztikában is sikeresek voltak. 

Lassan már új szobára lesz szükségük, hogy minden díjuk elférjen. Újra leírom, hogy nemcsak Pilisvörösvár, hanem Európa és a világ egyik legtehetségesebb táncos testvérpárjáról van szó, akik a ritmikus gimnasztikában is komoly ígéretnek számítanak.

Bányai Péter hét év után lemondott a Pilisvörösvári Cross Country Club elnöki tisztségéről 

Úgy tartják, hogy az emberi szervezet is hétévenként újul meg, és többen azt mondják, hogy egy társadalmi szervezetre is legalább ilyen időközönként ráfér a megújulás. Tananyag, hogy a gazdasági vagy társadalmi szervezeteknél is léteznek különböző életszakaszok. S igen, ezek időnként személyi változásokkal is járnak.

Az ember csak ott egészen ember, ahol játszik – vallotta az ismert német költő és drámaíró, Friedrich Schiller. Aki június 27-én részt vett a Magyar Bábus Biliárd Egyesület által – a bányatelepi Krigli Sörözőben – első ízben megrendezett színész–újságíró bábus biliárd viadalon tanúja lehetett annak, hogy ez az idézet minden betűjét tekintve igaz.