XV. évfolyam 6. szám - 2015. június

Ürömi körforgalom

Az Ürömi úti elágazásnál épülő körforgalomnál június 9. keddtől az ideiglenes forgalmi rend jelentősen megváltozott. A csomópontban a jelzőlámpa megszűnt, és az új körforgalomban haladnak a járművek – szűkített sávon, a körfogalomra érvényes KRESZ szerint. A Bécsi út körforgalomhoz csatlakozó, fővároson belüli szakaszán folytatódnak az útépítési munkák, ami miatt csak szűk forgalmi sávok lesznek a kétirányú forgalom számára, a korábbi ütemhez hasonlóan. Kérik   a járművezetőket, hogy fokozott óvatossággal haladjanak el a munkaterület mellett, és tartsák be a sebességkorlátozásokat. Ettől az ütemtől várhatóan csökkenni fognak a Bécsi úti torlódások a csomópont közelében – mind a városba befelé, mind a városból kifelé vezető irányban. A munkák várható befejezési ideje július 5-e.

A Ligeti Cseperedő Alapítvány sokadik alkalommal rendezte meg hagyományos tavaszi Tücsök partiját, aminek színfoltja a Kolompos együttes volt.  Az idén minden érdeklődő család részt vehetett a mulatságon. Aki eljött, nem bánta meg, a zenekar tagjai interaktív zenés mesejátékot varázsoltak elénk, húzták a talpalávalót, megmozgattak minden szülőt, nagyszülőt, gyermeket. Táncolt a jelenlévők apraja és nagyja.

Fantasztikus élménnyel gazdagodtunk, reméljük lehetőségünk lesz ebből hagyományt teremteni.

Ezen a rendezvényünkön is a Gondola Pizzéria és a Tácsik Pékség szolgáltatta a finom falatokat. Köszönjük rendszeres, önzetlen segítségüket!

Szabóné Kimmel Ottilia 
intézményvezető helyettes

Évek óta probléma volt, hogy a Kisfaludy utca végén nem volt járda, ezért a gyalogosoknak vagy a rézsűn, vagy az úttesten kellett haladniuk, ami kényelmetlen és egyben balesetveszélyes is volt. A probléma megoldását nehezítette, hogy az utca páros oldalán csak nagyon nagy költséggel lehetne járdát létesíteni, mert ott oszlopok és más akadályok vannak a járda nyomvonalában, a páratlan oldalon viszont az árkon túl nincsen olyan széles közterület, amelyen egy járda elférne, az a terület ugyanis a Szent Erzsébet Otthon tulajdonában van.

Az emlékeket ápolni kell. Így tett a PUFC is, amikor idén május 17-én újra megrendezte a Kovárik János Labdarúgó Emléktornát a pilisvörösvári sporttelepen.

Kovárik János hosszú évekig játszott a vörösvári öregfiúk csapatban, és szenvedélyesen szerette a labdarúgást. Tragikus, hogy 2007-ben egy bajnoki mérkőzés közben hirtelen összeesett, és életét már nem tudták megmenteni.

Az idei Emléktornán megjelent az özvegye és két gyermeke, Emma és Máté, valamint Gromon István polgármester is.

A tornát két korosztályban rendezték meg, a PUFC csapatain kívül a Dunakanyar SE, a Piliscsaba SE és a PILE-szántó vett részt a küzdelmekben. Minden gyereknek jutott csokoládé és érem, s három Kovárik János-különdíjat is kiosztottak. Akik a különdíjat kiérdemelték: Rékasi Roland (Dunakanyar SE), Tóbiás Ambrus (Piliscsaba SE) és Herner Szabolcs (PUFC).

V.F.