XV. évfolyam 6. szám - 2015. június

Várkonyi Dea Petra és Várkonyi Vanda Véta idén is sikert sikerre halmoznak, legyen az tánc vagy ritmikus gimnasztika. Túlzás nélkül kijelenthető, hogy nagy tehetségek, amit az alábbi eredménysoruk is alátámaszt.

Dea, az idősebb (11 éves) lány MOL Tehetségtámogató díjat kapott 2014-ben, idén pedig AMITA Díjjal jutalmazták, a 600 versenyzőt felvonultató AMITA Dance Jam Országos Ifjúsági Táncversenyen nyújtott teljesítményéért. Nem mellesleg, a versenyt is megnyerte, mint ahogy első lett a Magyar Látványtánc Szövetség Országos Bajnokságának budapesti kvalifikációján is – mégpedig három kategóriában – gimnasztikus látványtánc, open- és mozdulatművészet kategóriában is.

Wieszt Janko két verseny után vezeti a 2015-ös magyar Ralikrossz Országos Bajnokságot. Sőt, a Közép-Európai Zóna Kupát is, ami tovább növeli a teljesítményének az értékét.

Janko márciusban a Slovakiaringen kezdett, ahol a döntőben a harmadik helyen végzett a Supercar kategóriában. A versenyek pontozása megegyezik a világbajnokságon használt rendszerrel, azaz a selejtezőket és a versenyeket is pontozzák. Ennek alapján Janko első lett a pontversenyben.

Angol öregfiú focicsapat látogatott városunkba

Május 23-án a vörösvári sportpályán nem mindennapi mérkőzésre került sor. A London külvárosából érkezett Molesey FC öregfiú csapata mérkőzött meg a Pilisvörösvári Szabadidősport Egyesület hasonló korú gárdájával. A több napja tartó esőzés ellenére kiváló talajú pályán, igazi angol időjárási körülmények között, esőben került sor a mérkőzésre. Ennek megfelelően a vendégcsapat – jobban alkalmazkodva a körülményekhez – korán magához ragadta a vezetést, amelyet sokáig meg is tudott őrizni. A hajrához közeledve a hazai csapat 5:5-nél utolérte ellenfelét, majd a gólban gazdag mérkőzésen a győztes találatot is sikerült megszereznie nem sokkal a lefújás előtt. A mérkőzés után egy jó hangulatú ebéden és sörözésen láttuk vendégül a labdarúgás őshazájából hozzánk látogató sportolókat. A vendégcsapat, viszonozni kívánva a nem mindennapi szervezést és vendéglátást, csapatunkat a visszavágás reményében meghívta Londonba.

Sportnapot tartottak a Városi Sportpályán május 9-én, szombaton. Az eseményt immár hagyományosan az óvodák szervezték. 

A résztvevő gyerekeket, családokat változatos programokkal várták az óvó nénik. Remélhetőleg minden korosztály talált magának izgalmas, élvezetes ügyességi játékot (pl. mocsárjárás, kötélhúzás, biciklizés akadálypályán, labdajátékok).

A reggeli órákban a pilisvörösvári ovik futballban mérkőztek meg egymással, Bilau Csaba (Csucsu bácsi) irányításával. A gyerekek lelkesen és ügyesen küzdöttek, jó volt nézni a játékot.