XV. évfolyam 5. szám - 2015. május

Elkészült a Templom téri kisiskola (volt óvoda) tetőfelújítása. A kivitelezést a közbeszerzésen nyertes nyíregyházi Rózsaép Kft. végezte. A felújítás keretében visszabontották a használaton kívüli régi kéményeket, újralécezték és nylon fóliával látták el a tetőt, majd új cserépfedést és új ereszcsatornát készítettek. A tetőfelújítás 3,5 millió forintba került.

Április 21-én került sor a pályázati támogatással megvalósult Rákóczi utcai óvodabővítés műszaki átadására. A felújítások és átalakítások révén az óvoda egy új csoportszobát, egy új tornatermet, egy új tálalókonyhát és egy új logopédiai helyiséget kapott. A kivitelezést a közbeszerzésen kiválasztott szigetszentmiklósi Cibon Építő Kft. végezte el 11,8 millió forintért. A pályázati támogatás 8 millió forint volt, az önkormányzati önrész 3,8 millió. A tornatermet már használatba vették, az új csoportszobát majd csak az új nevelési évben veszik birtokba a gyerekek.

Haladnak a munkálatok a szennyvíztelepen is. A régi biológiai medencéből a két elválasztó vasbeton falat kivágták. Elkezdték az iszapsűrítő műtárgy és a mellette lévő iszaptárolónak a vasbetonszerkezetét építeni. Jelenleg a két alaplemez van kész, és zajlik az iszapsűrítő oldalfalának betonozása. Két ütemben fog elkészülni az oldalfal, folyamatban van az útszegély építése. A kezelőépületnél bebetonozásra került a födém. Elkezdték a patakrendezést, elbontották a kitorkoló műtárgynak a törött vasbetonszerkezetét, új zsalukő kitorkolófejet építettek. A kitorkoló műtárgy alapját megerősítették, nemsokára elkezdik a kőszórást, és folytatódik a mederrendezés.