XV. évfolyam 5. szám - 2015. május

Tűzesetek

Az elmúlt időszakban öt tűzesethez riasztották a vörösvári önkénteseket. A tüzek mindegyike a késő esti órákban keletkezett.

A bányatelepi buszmegállóban egy közveszélyes cselekedeteiről elhíresült illető okozott tüzet. A temető és a Csobánkára vezető út mellett a kigyulladt nádasban kellett megfékezni a lángokat. Az Örömvölgy-tanyánál szemét, kommunális hulladék kapott lángra. Az Orgona-közben egy gépjármű motorterében ütött ki tűz. A tulajdonosnak sikerült eloltania a tüzet, a kiérkező tűzoltókra már csak az utómunkálatok maradtak.

Április 25-én délelőtt tűzoltóautók hangos szirénázása verte fel a csendet a budai utcákon. Mintegy 30 tűzoltófecskendő és műszaki mentőszer [ti. speciális gépjármű – a Szerk.] haladt fegyelmezett sorban a Flórián térről (honnan is máshonnan?) kiindulva a Lajos utcán, az Árpád fejedelem útján, a Fő utcán, a Lánchídon, az Andrássy úton és Hősök terén át a Városligetbe. Ezúttal azonban a járókelők arcán sehol sem volt látható ijedelem vagy szorongás: valahol tűz ütött ki, baleset van, emberek kerültek bajba… Sőt, boldogan integettek a tűzoltóknak, különösképpen a kisgyerekek, akik talán éppen akkor döntötték el magukban az életre szóló kérdést: „Tűzoltó legyek vagy katona?”. Ez a felvonulás ugyanis ezúttal az ünnepnek szólt: a főváros hivatásos és Pest megye önkéntes tűzoltói vonultak fel a Városligetben ötödik alkalommal megrendezett Rendőr- és Tűzoltónapra.

A pilisvörösvári rendőrök az állampolgárok segítségét kérik

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettes március 30-án éjfél után nem sokkal telefonon felhívta az idős pilisvörösvári sértettet, majd magát az asszony unokájának adta ki, és ezzel a megtévesztéssel készpénzt, arany ékszereket és más értéket csalt ki tőle.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pilisvörösvári Rendőrőrsöt a 26/330-130-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 “Telefontanú” zöld számán (h.-cs: 8-16, p.: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.