XV. évfolyam 3. szám - 2015. március

A márciusi szám letöltése .pdf változatban

(36 oldal, 30 Mb.)

Az újság nyomtatott változatával teljesen megegyezik.

• Komoly iskolai, óvodai intézmény-felújításokról döntött legutóbbi ülésén a testület. Mi tette szükségessé ezeket?

Sajnos több oktatási-nevelési intézményünk épületének tetőfedése igen rossz állapotban van: a Vásár téri  iskola palafedése igen régi, sok helyen hiányos, töredezett, összességében javíthatatlan; a Templom téri iskola kis épületének (a volt óvodának) a tetőszerkezetében a tetőlécek teljesen elkorhadtak, több helyen eltörtek, teljes cserére szorulnak; a Gradus tagóvodában a kb. 25 éve, 15 év garanciával készült zsindelyborítás szinte a teljes tetőfelületen tönkrement, a zsindely alatt található deszkaborítás több helyen elkorhadt. 

A közelmúltban új köztisztasági rendeletet alkotott városunk önkormányzata. A régi rendelet hatályon kívül helyezésének és az új megalkotásának az oka jogszabályi változás volt. Alábbi cikkünkben összefoglaltuk a köztisztasággal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, feladatokat.

Farsang Tóni temetése minden évben nagy mulatságot jelent a város lakói számára. Így volt ez idén is. Február 17-én még egy utolsó, böjt előtti mulatságra megtelt a Művészetek Háza, és a temetés most sem okozott csalódást. Volt sírva vigadás, de inkább csak vigadás. Alábbi képes összeállításunkban a temetési beszédből szemezgettünk vicces részleteket.

Ha az ember felkel reggel, és mindenfelé napsugarak táncolnak a szobában, nagyon-nagyon nehéz benn maradni a négy fal között. Ilyenkor, ha hétvége van, vagy más okból nem kell munkába rohanni, ki lehet menni például a kiskertbe. De ha egy kicsit több energiánk van, akkor érdemes ellátogatni az erdőbe, ahol az olvadás után felszabaduló illatok, állatnyomok, véget nem érő égbolt és az ütemes lépések zaja felszabadítja a lelkünket.