XV. évfolyam 3. szám - 2015. március

Az internet nagyszerű eszköz, de veszélyeket is rejt. A gyermekek és a fiatalkorúak védelme az internet káros tartalmaival szemben egyre fontosabb kérdés napjainkban. A tisztességes weboldalak mellett találkozhatunk olyan oldalakkal, amelyek megtévesztő, hamis információkat vagy az egészséges erkölcsi- és szellemi fejlődésre káros tartalmakat, így pornográf és erőszakos tartalmú információkat közölnek.

A módszer jellemzői

Az internet az élet minden területén a hétköznapok részévé vált, előnye közismert, hiszen házhoz hozza többek között az ismeretet, a szórakozást. Sokan használják az adásvételek bonyolításában az online apróhirdető oldalakat, ahol olyan veszélyek rejtőznek, melyekkel az emberek sokszor nincsenek tisztában.

Tűzeset, műszaki mentés

Tűzesethez riasztották a helyi önkéntes tűzoltókat február 12-én a Diófa utcába. Egy családi ház kazánhelyiségében, a kazán körül keletkezett tűz. Az ott lakók megkezdték a tűz oltását, amibe a rövid időn belül kiérkező vörösvári és fővárosi tűzoltók is hamarosan bekapcsolódtak. Ennek köszönhetően a tűz nem terjedt át a ház többi részére. A vörösvári tűzoltók kitolták a garázsban lévő személyautót, illetve eltávolítottak egy PB-gázpalackot az alagsorból. Mindezt légzőkészülékben kellett megtenniük, mivel addigra a füst már olyan nagy lett. A tűz eloltása után a lakást átszellőztették. Személyi sérülés nem történt, komolyabb anyagi kár nem keletkezett.