XV. évfolyam 11. szám - 2015. november

A Művészetek Háza ebben a hónapban egy különleges kiállításnak ad otthont. Rácz Zita selyemre festett virágai egy kis melegséget csempésznek az egyre hidegebb napokba.

A vörösvári gyökerekkel is rendelkező Rácz Zita 20 éve él Szentendrén. Ötgyermekes anyuka, életének, munkájának és alkotásának szerves részét képezik a gyerekei. A szentendrei művészeti élet aktív részese, azon belül egy sajátos festészetet képvisel. Egyedi, improvizatív technikájával hófehér hernyóselyemre, egy különleges, keletről jövő élő anyagra alkot. 

A Német Nemzetiségi Fúvószenekar közreműködésével október 23-án délután 5 órakor koszorúzással kezdődött az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett hagyományos városi ünnepség, majd fáklyás felvonulás indult a Művészetek Házához. 

Isten tartsa meg szép hazánk iránt érzett szeretetünket… – ez a gondolat nyitotta meg október 17-én a Wenczl-József-emlékestet, amelyen olyan sok érdeklődő vett részt, hogy a Művészetek Háza színháztermének még az ajtajában is álltak nézők. A programot a nemzetiségi tánccsoport egyesülete Wenczl József, nívódíjas pilisvörösvári tánckoreográfus tiszteletére szervezte, aki tudásával és koreográfusi munkájával, valamint a vörösvári tánccsoporttal kül- és belföldön egyaránt kiváló eredményeket ért el.