XV. évfolyam 11. szám - 2015. november

Ha tudnék mesét mondani, az a mese egy apa három fiáról szólna.  E mesebeli fiúk gazdag apai örökséget tudhatnának magukénak, s alaposan feltarisznyálva indulnának neki, mint más fiúk is, hogy bejárják útjukat, bejárják a nagyvilágot, tanulni, szolgálni, boldogulni.

Mint társaikra a mesékben, rájuk is temérdek próbatétel várna, ármányok és útvesztők, csapdák és aljasságok, olcsó csábítások és ringy-rongy emberek. Sok-sok vacak és hitvány dolog. Bizonyára ők is találkoznának Fanyüvővel, Kőmorzsolóval és Vasgyúróval – vagy hozzájuk hasonló mesebeli bitangokkal –, akik látszólag segítőik, valójában ellenségeik lennének. 

Október 24-én az erdélyi autonómiai törekvések ismételt megerősítése céljából Székelyföld határán jelzőtüzek gyulladtak több mint száz helyen. Több magyarországi település is csatlakozott ehhez a megmozduláshoz. Egyetértésünk és együttérzésünk jeléül mi, a Pilisben lakók is több településről mint- egy 40-50-en meggyújtottuk a szolidaritás lángját a pilisszántói sziklakápolna fölött, isten áldását kérve a magyarságra.

a pilisvörösvári FIDESZ vezetősége

MEGHÍVÓ a Vörösvári Polgári Estek keretében Lóránt Károly közgazdász Mi lesz velünk Európa? címmel 2015. november 27-én (pénteken) 18.30 órakor a GILDE étteremben (Pilisvörösvár, Árpád u. 14.) tartandó előadására a pilisvörösvári FIDESZ – KDNP és a Polgári Kör szervezésében

A belépés ingyenes,
mindenkit szeretettel várunk!

A Városi „Napos Oldal” Szociális Központ Családsegítő Szolgálata ezúton szeretné megköszönni a Piactér szolgáltatás keretein belül nyújtott adományokat  Bégány Mártának és névtelenséget kérő felajánlóinak.

Selymesi Erzsébet
intézményvezető

08.27. Peller Dániel
  Apa: Peller József
  Anya: Nagy Beáta
09.12. Török Áron Róbert
  Apa: Török Róbert
  Anya: Milák Tímea Rita
09.17. Tóth Benedek Márton
  Apa: Tóth Bence 
  Anya: Schreck Szilvia
09.21. Czimmer Dominik
  Apa: Czimmer Roland  
  Anya: Radnóti Éva
10.01. Mihalovics Gerda
  Apa: Mihalovics Tamás Attila 
  Anya: Berecz Ágnes
10.12. Szőregi Levente Máté
  Apa: Szőregi Gergely Tamás 
  Anya: Szabó Adrienn
10.21. Indre Kristóf
  Apa: Indre Gábor 
  Anya: Peller Orsolya
10.13. Mirk János, 62 év
  Kossuth Lajos u. 2.
10.16. Scheller István, 63 év
  Honvéd u. 9.
10.18. Altbächer József, 86 év
  Fő u. 21.
10.19. Blind Gyuláné
  szül. Steckl Erzsébet, 73 év
  Dózsa György u. 89.
10.25. Mihálykó Györgyné
  szül. Móczár Valéria, 68 év
  Gesztenye u. 2.
10.26. Kocsis Dániel, 14 év
  Kápolna u. 83.
10.30. Lóránt Ferencné
  szül. Kimmel Róza, 79 év
  Kápolna u. 45.
11.03. Stéhli Péter, 73 év
  Pilisszentiván, Klapka u. 59.

A Németországi Szövetségi Köztársaság a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatán keresztül támogatta a Pilis­vörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar Közhasznú Egyesületet („Gefördert durch die Bundesrepublik Deutschland über die Landesselbstverwltung der Ungarn­deutschen”) 1.395 EUR-nak megfelelő (434.019,- Ft) összeggel, melyet az egyesület 2 db új Yamaha YTR 5335 trombita vásárlására használhatott fel. A teljes vételár 610.000,- Ft volt, a fennmaradó részt a zenekar saját forrásból biztosította. Szeretnénk köszönetet mondani a Német Szövetségi Köztársaságnak, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának, valamint az egyesület támogatóinak. Szívesen vesszük a további pénzügyi felajánlásokat, hisz azok zenekarunk működését szolgálják – öregbítve ezzel városunk hírnevét.    

Feldhoffer János
elnök