XV. évfolyam 11. szám - 2015. november

„Fergeteges bemutató”,
„ingyenes tanácsadás”,
„meggyógyítjuk, megfiatalítjuk, megszépítjük”,
„a csodamatrac rendbe hozza”, „INGYEN! INGYEN! INGYEN!
GARANTÁLT NYEREMÉNY!”

Ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel csábítják – elsősorban az idősebb korosztályt – a vállalkozások bemutatóikra, ahol aztán – ha nem később – kiderül, hogy semmi sincs ingyen, semmi sem garantált, és végképp nem gyógyítja, szépíti, fiatalítja meg az adott termék az erre vágyókat. Az elmúlt évtizedben gombamód szaporodtak meg azon vállalkozások, melyek úgynevezett üzleten kívüli értékesítésre, azon belül is termékbemutatókra szakosodnak. Ezen cégek célközönsége elsősorban az idősebb, nyugdíjas generáció, nem véletlenül.

Riasztások

Nyugodt, szinte eseménytelen hónapot tudhatnak maguk mögött önkéntes tűzoltóink. Mindösszesen két riasztást kaptak, ebből is az egyik tévesnek bizonyult.

Október 10-én az esti órákban a zártkerti területen, a Fa utca végénél az erősen felázott talajon elakadt egy betegszállító autó. (Szerencsére a beteg ekkor már nem tartózkodott az autóban, a betegszállító autó visszafelé jövet akadt el.) A szűk utcában sárba ragadt járművet terepjáró autó segítségével tudtuk csak megközelíteni, és vontatókötéllel, kézi erővel mentettük ki.

Október 28-án bejelzett egy közegészségügyi intézmény tűzjelzője. A riasztást nem sokkal később visszavonták: a készülék tévesen jelzett.