XV. évfolyam 11. szám - 2015. november

• Az október 29-i képviselőtestületi ülésen újabb döntések születtek a januárban megnyíló Tipegő Bölcsőde ügyében. Elfogadták többek között az intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatát. Mit tartalmaz ez a dokumentum?

2015. október 29.

Újra lesz kávézó a Művészetek Házában

A Művészetek Háza felújított épületének ünnepélyes átadása 2010 májusában volt. A felújítás során az aulában elkészült egy büféhelyiség. A büfét az átadás után eleinte az intézmény maga működtette, majd később esetenkénti pályázatok alapján alkalmilag egy-egy vállalkozó. 2014 januárja óta azonban a büfé üresen áll, kihasználatlan, annak ellenére, hogy délután 14 órától estig számtalan zeneiskolai, képzőművészeti órát, illetve tanfolyamot, programot rendeznek az intézményben, így a látogatószám igen magas, s ebben az időszakban az iskolabüfé jellegű működtetésre lenne igény. A késő délutáni ill. esti városi rendezvényeknél pedig (filmklub, színházi előadások stb.) a büfének kávézó-teázó jelleggel való működésére lenne igény.

Október 15-én tartotta rendes, éves közmeghallgatását városunk önkormányzata a Művészetek Háza színháztermében. A téma az önkormányzat elmúlt egy évi munkája volt, melyről a polgármester számolt be. A beszámolót szokás szerint a lakossági hozzászólások, kérdések követték.

Október 25-én vasárnap ünnepi képviselőtestületi ülést tartottak a Városháza dísztermében. Az ülésen ezúttal két testület tagjai vettek részt: azok, akik 25 évvel ezelőtt az első önkormányzat tagjai voltak, valamint azok, akik a mostani képviselőtestület tagjai.