XV. évfolyam 1. szám - 2015. október

Téliesítsük nyaralónkat!

A nyár végeztével megüresednek a nyaralók, a hosszabb-rövidebb ideig üresen maradó lakás, ház pedig nagy csábítást jelent a betörők számára. Érdemes tehát megnehezíteni a dolgukat és aktív védekezéssel csökkenteni a célponttá válás valószínűségét.

A hatékony védekezés első foka mindig az, hogy tudatára ébredjünk: mi is bármikor sértetté, károsultakká válhatunk! Azonban néhány „filléres” eszközzel mi magunk is sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy ne váljunk bűncselekmény áldozatává.

Ellenőriztessük kéményeinket!

A hűvösebb napok beköszöntével már sokan bekapcsolták a fűtést. Ilyenkor érdemes – sőt a jogszabály szerint kötelezően ellenőriztetni kell a tüzelőberendezéseket és a kéményeket. A Pest MKI Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség működési területén a Magyar Kémény Kft. három kirendeltsége végzi sormunka keretében az égéstermék-elvezető rendszer éves felülvizsgálatát. A 2015 évi sormunkák 75-80 %-át már elvégezték és az év végéig még a fennmaradó ingatlanokban lévő égéstermék-elvezetők ellenőrzését is ütemezés szerint elvégzik.

Közlekedési balesetek

Szeptember 13-án nem sokkal hajnali két óra után a Szabadság utca és a Kisfaludy utca kereszteződésénél lévő kanyarban először szegélykőnek, majd fának és egy családi ház kerítésének csapódott egy személygépkocsi, végül az úttest melletti árokban állt meg. A balesetben két személy súlyos, egy személy könnyebb sérülést szenvedett. A mentők mindhármukat kórházba szállították. A sérült gépjármű eltávolításához tűzoltóinknak motoros láncfűrész segítségével ki kellett vágniuk a fát.