XV. évfolyam 1. szám - 2015. október

A vörösvári férfi kézilabda csapat az NB II-es bajnokság Déli csoportjában játszik a 2015/16-os bajnokságban. Ez új helyzet, hiszen olyan ellenfelekkel is megmérkőzik a nyár óta Wieszt Károly által edzett gárda, amelyekkel még sohasem találkozott. Wieszt Károlynak tehát friss edzőként némiképp az ismeretlenbe kellett fejest ugrania, de az már néhány forduló után kiderült, hogy tud úszni. S a játékosok is.

Pedig minden olyan jól kezdődött. Wieszt Janko két verseny után az élen állt a 2015-ös Magyar Ralikrossz Bajnokságban, és ezt a helyezését a harmadik, Máriapócson megrendezett futamon megszerzett győzelmével meg is erősítette – sütött a nap a fiatal vörösvári versenyzőre. 

Csakhogy, ahogy ez az autósportban gyakran előfordul, ezt követően beütött a krach. A nyírádi versenyen – amely a magyar bajnoki forduló mellett Közép-Európai Zóna Kupa futam is volt – Jankót az elődöntőben kiütötték. A ralikrossz olyan, mint a jégkorong, a test-test elleni csaták, vagy, ahogy szoktuk mondani, a kilincs a kilincsen küzdelmek itt abszolút megszokottak. Csak néha rossz véget érnek.

Ábrahám Szilvia személyében új edzője van a vörösvári felnőtt női kézilabda csapatnak. Az eddigi tréner, Gyetván Krisztina nemrég szült, az egyesület vezetősége pedig arra kérte őt, hogy egyelőre maradjon a gyermeke mellett. Az edzői teendőket pedig rábízták Ábrahám Szilviára.

Rá a vörösvári szurkolók játékosként is emlékezhetnek, hiszen Szilvia néhány éve már az egyik erőssége volt az NB I B-s csapatnak. Most is megnézhetik őt góllövés közben, hiszen játékos-edzőként dolgozik, de ezen kívül ő lett az edzője a serdülő és a junior lánycsapatnak is.

Az autósport veszélyes. Minden belépőkártyán ott szerepel ez a mondat, és előbb-utóbb minden versenyző megtapasztalja ennek az igazságtartalmát. Jó esetben csak a sporteszköz sérül meg, rosszabb esetben a sportoló is. (Egyébként ugyanez igaz a motorsportra, a motorcsónaksportra és repülősportra is, de ebben az esetben maradjunk a négykerekűeknél.)

Órai Balázs és felesége szerencsére épségben kikeveredett a Veszprém ralin elszenvedett bukásukból. A Mitsubishi ellenben csúnyán összetört, habár azóta már újjáépítették, és ki is próbálták az autót.  Megy és Óraiék is mennek, de hogy hol és mikor, azt hagyjuk a cikk végére. Először beszéljünk az előzményekről, és a balesetről, mert azok is tanulságosak.

Szeptember közepén újra összegyűltek a régi kézilabdások – hölgyek és urak – hogy a solymári sportcsarnokban emlékezzenek Debreceni Jánosra, az egykori nagyszerű vörösvári és solymári játékosra. Debi klasszikus utat járt be, a megyei első osztályból az NB I-ig jutott, ami nem mindennapi teljesítmény. A mostani tornán női és öregfiú mérkőzésre került sor. Jövőre, Debreceni János halálának 20-ik évfordulója alkalmából a szervezők szeretnék kibővíteni a tornát, úgy, hogy a jelenlegi fiatalok is megmérkőzzenek egymással.

V. F.