XV. évfolyam 9. szám - 2015. szeptember

Augusztus 20-án újra megrendeztük a Steckl János Emléktornát. Steckl János közismert neve Zuzu bácsi volt, aki páratlan humorával és sportszeretetével a pilisvörösvári labdarúgás kiemelkedő alakjaként tartunk számon. A helyi csapatok, főként az utánpótlást szolgáló gyermekek edzőjeként több mint harminc évig tevékenykedett.

Schirilla György nevét hallván leginkább a jeges vízben való úszás jut eszünkbe, hiszen ez a teljesítménye kap mindig nagy nyilvánosságot. A sportoló azonban nagyon fontosnak tartja az egészséges életmódra való nevelést, már egészen kicsi korban.

Benkó Barbarának volt egy nagyszerű és egy balszerencsés nyári hónapja. A pilisvörösvári kerékpáros júliusban élete egyik legjobb formájában volt, augusztusban viszont mintha minden összeesküdött volna ellene.

• A legutóbbi beszélgetésünket ott hagytuk abba, hogy egy svájci Világ Kupa futamra készülsz. Majd jött a hír, hogy a versenyen buktál – de ha jól sejtem, nem lett súlyosabb következménye.

Fazekas-Zur Krisztina ezüstérmet szerzett K-4 500 méteren az augusztusi kajak-kenu világbajnokságon. Krisztinával idehaza, Vörösváron beszélgettünk, a közvetlenül a vb-t követően megrendezett országos bajnokság után, ahol ugyanebben a számban, de más összeállítású hajóban, aranyérmes lett. Nem rossz teljesítmény egy szülés után visszatérő anyukától, aki az év nagy részét az Egyesült Államokban tölti, és jóformán csak a versenyszezonban van Magyarországon.