XVI. évfolyam 4. szám - 2016. április

Pap Katalin színművésznő szep­temberben indított színjátszókört a Művészetek Házában. A lelkes jelentkezőkből álló kis csoportot a heti foglalkozásokon avatja be a színjátszás rejtelmeibe és a színház csodájába. A következő hasábokon a „PSSZT”, a Pilisi Színjátszók Társasága mutatkozik be.

Ilyenkor, az év első felében készítik el az önkormányzat által fenntartott intézmények éves beszámolójukat, melyben számot adnak az elmúlt esztendő eredményeiről és a jövőbeni tervekről. Mostani összeállításunkban a Művészetek Háza beszámolójából szemezgettünk, melyet Berényi Ildikó készített, aki 2015 szeptembere óta az intézmény igazgatónője.

2016 tavaszán a Metropolis Média kiadó (ők felelnek többek között az országszerte híres Galaktika Magazinért is) új könyvsorozatot indított útjára, amelyben fiatal szerzőknek biztosítanak lehetőséget a publikálásra. Az egyik első ilyen könyvet egy pilisvörösvári fiatalember, Vékony Krisztián jegyzi. A „Sors-algoritmus” című – science fiction – regényt a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon mutatták be a nagyérdeműnek. A fiatal szerzőt a múltjáról és az első könyvig vezető útról kérdeztem.

Rachel Joyce: Queenie Hennessy szerelmes levelei

 vorosvari-ujsag-2016-04-00249

Megható mű a plátói szerelemről, önfeláldozásról és az élet múlandóságáról.