XVI. évfolyam 8. szám - 2016. augusztus

Az augusztusi szám letöltése .pdf változatban

(36 oldal, 5 Mb.)

Az újság nyomtatott változatával teljesen megegyezik.

Teljesen megtelt a gimnázium udvara július 29-én koraeste egy különleges koncerten, amit minden vörösvári csak úgy ismer: TRINA. TRINA, azaz három nemzet – német, francia és magyar – találkozik évről-évre a közösségkovácsoló programon. Pilisvörösvári, gerstetteni és cébazati fiatalok kapnak lehetőséget, hogy a TRINA Orchestra elnevezésű zenekarban együtt zenéljenek, a koncert előtti héten pedig a próbák mellett ismerkedjenek, vagy korábbi kapcsolataikat építsék. Az az összekovácsoló erő, amit ez a szervezés nyújt, a koncerten is érződött, a lelkesedést – mely akár egy felkonferálásban is érződött – nem lehetett nem észrevenni.

Járdafelújítás a Rákóczi utcában

vorosvari-ujsag-2016-08-00023

A tavaszi páros oldali járdaépítés után augusztus 8-án elkészült a Rákóczi utcában a páratlan oldalon lévő járda felújítása is. A bányász emlékparktól a Vájár utcáig terjedő járdaszakasz kapott aszfaltburkolatot.

Kivitelező: Nadi Építő Kft.
Költség: bruttó 3 336 214 forint

HAGYOMÁNY, ÜNNEP, KIKAPCSOLÓDÁS

– hirdették a hatalmas molinók. A szervezők úgy gondolták, hogy anyanyelvünk gazdag szókincséből ez a három szó fejezi ki a legjobban azt a missziót, amelyet ez a – negyedévszázada életre hívott – rendezvény hivatott képviselni a mai felgyorsult világunkban. Azt kérdezik, jól választottak-e? Megmutatjuk önöknek, milyen volt a hangulat!

20 éves partnerkapcsolat Gerstettennel

Július utolsó szombatján sokak számára kedves ünnepségnek, a gerstetteni testvérkapcsolat huszadik évfordulója alkalmából megrendezett partnerkapcsolati ünnepségnek adott otthont a Művészetek Háza.

Az eseményen Gerstetten és Vörös­vár önkormányzatának elöljárói, Gröbenzell és Cebazat delegációjának tagjai, továbbá mintegy ötven gerstetteni és sok-sok pilisvörösvári polgár vett részt. Az ünnepségnek német és magyar nyelven Szabóné Bogár Erika igazgató asszony adott keretet. A német és a magyar himnusz közös eléneklése után Vörösvár város nevében külön köszöntötte az ünnepség középpontjában álló Gerstetten település polgármesterét, Roland Polascheket, Franz Neradot, Gerstetten Partnerkapcsolati Bizottságának elnökét, Elisabeth Gilitzert, a Pilisvörösvár és Gerstetten közötti partnerkapcsolat gerstetteni alapítójának, Eduard Gilitzernek a feleségét és Schäffer Lőrincet, a partnerkapcsolat vörösvári alapítóját. A köszöntőt követően került sor a polgármesterek ünnepi beszédeire.