XVI. évfolyam 8. szám - 2016. augusztus

Marad a buszmenetrend

Mégsem változik a 800-as, a 805-ös és a 810-es távolsági buszjáratok menetrendje. A Volánbusz Zrt. június végén jelezte, hogy a vonatközlekedés 2015. szeptemberi újraindítása miatt csökkent a távolsági buszjáratok kihasználtsága, ezért 2016 szeptemberétől több járatot ritkábban indítana a térségben. Az érintett települések polgármesterei – köztük Pilisvörösvár polgármestere is – jelezték tiltakozásukat a busztársaságnál, és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sem hagyta jóvá a tervezett változtatásokat, így nem lép életbe a járatritkítás.

Hamarosan új, minden igényt kielégítő postaépülettel lesz gazdagabb Pilisvörösvár. A kivitele-zést meghívásos, tárgyalásos eljárás keretében nyerte el a kivitelező Jánosik és Társai Kft. – tájé-koztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

A kétszintes, 522 m2 összterületű épületet a modern kor elvárásainak megfelelően az energetikai előírásokat kiemelten figyelembe véve építik fel. A beruházás 133 millió forint összköltséggel, elő-reláthatóan az év végére fejeződik be.

Az épület elkészülte után a Posta szolgáltatásait igénybe vevők kényelmes, gyors ügyintézést lehe-tővé tevő ügyféltérrel találkoznak majd. Az óriási üvegfelületnek köszönhetően a napfényes, jó hangulatú belsőtér a dolgozók munkakörülményeit is kellemessé teszik. Mivel a Fő utcán kevés a parkolóhely, az önkormányzattal való megállapodás alapján a Puskin u. 8. sz. alatti ingatlanon is alakítanak ki további parkolókat, úgy, hogy az épületig és azon belül is az akadálymentes legyen a közlekedés. Az új épület a környezetéhez arányaiban, formavilágában jól illeszkedik. „A Budaörsi postaépületek felépítése után már rutinosan állunk a Magyar Posta Zrt elvárásai elé” – mondta Jánosik Lajos, és bízik abban, hogy az új épület mindenki megelégedésére szolgál majd.

Július elsején Pest megye területén is a katasztrófavédelem kéményseprő-ipari szerve vette át a kéményseprési feladatokat, és július 18. óta megkezdték a kötelező sormunkák elvégzését. 

A közelmúltban a központi ügyfélszolgálatra olyan bejelentés érkezett, hogy valaki vagy valakik – visszaélve az emberek jóhiszeműségével – magukat a katasztrófavédelem kéményseprőinek kiadva pénzt kérnek a munka elvégzése ellenértékeként. A katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az alkalmazásában tevékenykedő kéményseprők nem kérnek és nem vesznek át készpénzt az ügyféltől, erre nincs jogosultságuk.