XVI. évfolyam 8. szám - 2016. augusztus

• Országszerte igen problémás a hulladékszállítás, folyamatosan hallani, hogy akár le is állhat. Vörösváron mi a helyzet ezzel?

A hulladékról szóló törvény módosítása és egy kormányrendelet alapján 2016. április 1-jén megkezdte működését a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. A második negyedév óta ez az új cég küldi ki a szemétdíjról szóló számlát az ingatlantulajdonosoknak, s ő a hozzá befizetett összegből a rendeleti képlet alapján egy meghatározott összeget átutal a szemétszállítóknak. (A kintlévőségek behajtása az I. negyedévre és az azt megelőző időszakra a szemétszállító cég dolga, de II. negyedévtől már a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. joga és kötelessége a behajtás.) Az átállással több településen is gond volt, de nálunk szerencsére nincsenek ilyen problémák. A változás csupán annyi, hogy 2016. április 1-jétől nem a Zöld Bicske Nonprofit Kft., hanem az új cég számlázza a vörösvári polgároknak a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjat. Illetve van egy pozitív változás is: zöldhulladékot – matrica felhasználása mellett – mostantól nemcsak ősszel, hanem minden hónapban szállítanak (egy alkalommal).

2016. július 21.

Sportudvar a Schiller Gimnáziumban

A Friedrich Schiller Gimnázium hátsó udvarrészének felújítása ügyében már 2009-ben, Guth Zoltán igazgató úr idejében is érkezett megkeresés az önkormányzathoz. Akkor az elképzelés nem valósult meg, de a felújítás kérdése azóta is napirenden van.  Az udvart a gimnázium jelenleg is sportudvarként használja, de ez a terület egyben a zeneiskola udvara és belső parkolója is, városi rendezvények idején pedig rendezvényhelyszínként működik. 2015 őszén a gimnázium új vezetése ismét megkereste az önkormányzatot ebben az ügyben. Az önkormányzati főzőkonyha felújításához szükséges néhány kisebb helyiséget a gimnázium visszaadta használatba az önkormányzatnak, és cserébe azt kérte, hogy az önkormányzat adjon tulajdonosi hozzájárulást a sportudvar kialakításhoz, továbbá, hogy újítsa fel az ingatlan Petőfi Sándor utcai kerítését . Ez utóbbira és egyéb felújításokra az önkormányzat 5 millió forintot különített el a 2016-os költségvetés elfogadásakor.