XVI. évfolyam 8. szám - 2016. augusztus

Közeleg a nyár vége, így hamarosan búcsút inthetünk a nyári kánikulának és vele együtt talán a jó időnek is. Elérkezettnek az idő arra, hogy beszámoljunk a Pilis Cross Country Club (PCCC) idei eredményeiről (amelyekből bizony van jó pár), hátha többeknek kedve támad bicajozni egyet, mielőtt még beköszönt az ősz, s esősre fordul az időjárás…

A XXXI. nyári olimpiai játékok – amelyet 2016. augusztus 5. és augusztus 21. között rendeztek meg a brazíliai Rio de Janeiróban – az időpontját tekintve igen szerencsétlen módon találkozott lapunk megjelenésével, így ebben a lapszámban még nem tudunk olvasóinknak végeredményekről beszámolni. Azt azonban büszkén leírhatjuk, hogy városunkból ketten is kvalifikálták magukat az ötkarikás játékokra. Manhercz Krisztián a férfi vízilabda válogatott keretét erősítette, akikkel olyan csapatok ellen kellett megmérkőznie, mint a házigazda brazilok, a japánok, a szomszéd szerbek vagy az ausztrálok. Sajnos a pólós fiúknak végül nem sikerült bejutniuk az élmezőnybe. Lapzártánkkor még nem tudtuk, hogy melyik helyen fejezi be Benedek Tibor csapata a tornát, ugyanis még hátra volt egy mérkőzés a görögökkel. A nyertes zsebelhette be az ötödik helyet… Mindemellett büszkék lehetünk Krisztián szereplésére, aki több meccsen is eredményesen játszott, a japánok ellen például négy gólt is dobott. A másik vörösvári versenyző Fazekas-Zur Krisztina, aki az ötszáz méteres női kajak-kenu csapat tagjaként bizonyíthatott a nemzetközi játékokon, ám az ő versenyágára csak jóval lapzártánk után került sor.

KM

Egy évvel ezelőtt komoly változás történt az NB II-es mezőnyben szereplő férfi kézilabda csapat életében: Pándi Gábor edző helyére az addig játékosként ismert Wieszt Károly került. A változás ellenére az újdonsült tréner továbbra is a pályán maradt. A csapat augusztus első hétfőjén kezdte meg a felkészülést az elkövetkező idényre, ezen apropóból beszélgettünk Wieszt Károllyal.

Július 16-17-én Csatkán, Magyarországon első alkalommal versenyezhettek kutyusok és gazdáik negatív súlyhúzás műfajban. A versenyre 75-en neveztek be, ennek közel a fele magyar résztvevő volt. A küzdelem délelőtt 11 órától hajnal 1 óráig tartott. A győztes kutya gazdája Karsay Regina és 1 éves Tyson nevű American Bully kutyája aboszlut első helyezést értek el. Az elhúzott súly 589. kg. Gratulálunk!