XVI. évfolyam 12. szám - 2016. december

Tisztelt Lakosok!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Zöld Bicske Nonprofit Kft. 2017. január 7-én, szombaton a teljes közszolgáltatási területen begyűjti a házak elé reggel 6 óráig kirakott karácsonyfákat.

Két héttel később (21-én, szombaton) elszállítják azokat a fenyőfákat is, amelyektől csak később kívánnak megszabadulni a tulajdonosaik.

Dr. Krupp Zsuzsanna
jegyző

Jövő évtől Vörösváron is idegenforgalmi adót kell fizetniük a turistáknak

2017. január elsejétől lép életbe Vörösváron az idegenforgalmiadó-fize­tési kötelezettség, melyet november 24-ei ülésén fogadott el a város képviselőtestülete. A környező települések többségében már évekkel ezelőtt bevezették a vendégéjszakák után az idegenforgalmi adót, de Pilisvörösváron eddig erre nem került sor. Az idegenforgalmi adó célja, hogy a turisták is hozzájáruljanak az önkormányzat városfejlesztési kiadásaihoz, hiszen többnyire az önkormányzat költségén valósulnak meg azok a fejlesztések, amelyek turisztikai szempontból vonzóvá teszik a települést. A képviselőtestület az adó mértékét 300 Ft/vendégéjszakában határozta meg. Kizárólag a nyilvántartásba vett szálláshelyeken, nem helyi lakosok által eltöltött vendégéjszakák után kell adót fizetni.

Faültetések a város több pontján

Az önkormányzat még szeptember elején döntött arról, hogy a Bányatelepen korábban kivágott beteg fák, illetve a Báthory utcai fasorban kiszáradt fák pótlására a városban 81 db új fát ültet el. A november 15. és 18. között lebonyolított faültetés keretében a Műszaki osztály kertészeti csoportja a Báthory utcában 22 db, a Nagy Imre utcában 4 db, a „Templom sétányon” 17 db, a Harcsa utcai lassító szigeten 1 db, a Széchenyi utcai piac déli oldalán (Piac fasor) 5 db, a Gesztenye utcában 4 db, a Vájár utcában 7 db, a Budai Nagy Antal utcában 7 db, a Bányakápolna utcában 4 db, az Alkotmány utcában 3 db, a Vasútállomás P+R parkolójában 5 db, a Csobánkai utcai parkolóban 2 db fát ültetett el.